Prematüre Bebekler ve Onları Bekleyen Sıkıntılar

İstanbul’da faaliyet gösteren El Bebek Gül Bebek Derneği, prematüre doğan bebeklerin sorunlarını paylaşmak için Eskişehir’deydi.

Prematüre Bebekler ve Onları Bekleyen Sıkıntılar

El Bebek Gül Bebek Derneği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Acıbadem Eskişehir Hastanesi işbirliği ile Haller Gençlik Merkezi’nde “Prematüre Bebekler ve Onları Bekleyen Sıkıntılar” konulu konferans düzenlendi.

Konferans açılışını El Bebek Gül Bebek Derneği Başkanı Özgür Doğa Keleş yaptı ve katılımcılara prematüre bebekleri olan ailelerin sıkıntıları ile ilgili bilgi verdi. Derneğin amacı ve faaliyetleri hakkında konuşan Keleş “Dünyaya gelen her bebeğin hayata eşit başlamasını sağlamak amacı ile kurulan derneğimiz prematüre bebekler ve ailelerine yardım için kurulmuş ilk ve tek sivil toplum örgütüdür” dedi.

DR. MEHMET KUŞKU ANLATTI
Konferansa konuşmacı olarak katılan Acıbadem Eskişehir Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı ve Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. Mehmet Kuşku ise, erken doğan bebeklerde yaşanan sorunlar ve tedavi yöntemlerini anlattı. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği konferansta Dr. Kuşku soruları yanıtladı. Konferans sonunda destekleri nedeni ile El Bebek Gül Bebek Derneği tarafından verilen plaketleri, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi adına Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Didem Aydınmakina, Acıbadem Eskişehir Hastanesi adına Dr. Mehmet Kuşku kabul etti.
Kaynak: İHA