Karatay'da Mahalleler Yeşile Bürünüyor

Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ağaçlandırma çalışmalarını hem ilçe merkezinde hem de yeni bağlanan mahallelerde sürdürüyor.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, ağaçlandırma çalışmalarıyla ilçenin yeşil doku oranının ciddi oranda artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Ekiplerin Akören Kışla Mahallesi'nde yaklaşık 8 bin metrekarelik alanın ağaçlandırdığını belirten Hançerli, Akören Kışla Mahallesi'ne 90 yapraklı, 100 de badem ağacını toprakla buluştuğunu ifade etti.

Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin Kızören Mahallesi Sosyal Tesisi etrafı, Beşağıl mahallesinde 3 bin 500 metrekare, Karakaya Mahallesi'nde ise 25 bin metrekarelik alanda da ağaçlandırma faaliyetlerine devam edeceklerini aktaran Hançerli şunları kaydetti:
"Karadona, Göçü, Ovakavağı, İsmil, Hayıroğlu ve diğer mahallelerde ise daha önce oluşturulan ağaçlandırma alanlarında kuruyan ve kırılan fidanların gözden geçirilerek tamamlama işlemleri sürdürülüyor. Belediye olarak altyapı, asfalt ve kanalizasyona verilen önem, yeşil alan çalışmalarına da veriliyor. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak herkesin görevi. Yeni Büyükşehir Yasası ile Karatay'ın her mahallesinde hizmetler noktasında eksikliklerin giderilmesine devam ediliyor. Konya'da en geniş araziye sahip Cihanbeyli'den sonra ikinci ilçeyiz. 6360 sayılı kanununun uygulamasının en güzel örneği Karatay'da."
Kaynak: AA