İzmir'de Şanlı Zaferin Yüzüncü Yılına Özel Sergi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıldönümü nedeniyle hazırladığı özel sergi ziyaretçilere duygu dolu anlar yaşattı.

İzmir'de Şanlı Zaferin Yüzüncü Yılına Özel Sergi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin yüzüncü yılı nedeniyle özel bir sergi hazırladı. Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından farklı detay ve özel fotoğraflarla hazırlanan 100. Yılında Çanakkale sergisi, Vasıf Çınar meydanında ziyarete açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılan sergiye, vatandaşlar ilgi gösterdi. Vatandaşlar, sergilenen eserleri tek tek hayranlıkla incelerken, şanlı zaferin yüzüncü yılında duygu dolu anlar yaşadı. Açılış töreninde ayrıca, Sokak Sanatçıları Atölyesi, Kurtuluş Savaşı’nın sembol fotoğrafından olan Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık fotoğrafındaki sahneyi canlı heykellerle yansıttı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu sanatçısı Öznur Korkmaz da sazı ile Çanakkale türkülerini seslendirdi.

Çanakkale Savaşı'nda Mehmetçiğin 10 ay boyunca sürdürdüğü destansı mücadeleyi Kara ve Deniz Harekatları ile savaşın önemli detayları hakkında bilgi, belge ve fotoğraflarla anlatan 64 panoluk sergi, 27 Mart tarihine kadar gezilebilecek. Açılışa İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA