Eğitim-bir-sen Genel Başkanı Yalçın'dan Teşekkür Ziyareti

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Genel Başkanlığı'na seçilen Ali Yalçın, bölgede kendisine destek veren şubelere teşekkür ziyaretlerine devam ediyor.

Eğitim-bir-sen Genel Başkanı Yalçın'dan Teşekkür Ziyareti

Yalçın, Mardin Şubesi’nin bir otelde düzenlediği toplantıya katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, sendika olarak Mardin'de kıt imkanlar, zor şartlar altında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Çözüm sürecine sendika olarak verdikleri destek hakkında bilgiler veren Değer, genel başkanlığa seçilen Ali Yalçın'ı tebrik etti.

Daha sonra bir konuşma yapan Genel Başkan Ali Yalçın, Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen'i kurulma aşaması hakkında bilgiler verdi. 28 Şubat sürecinden bugünlere gelindiğinde karşılaşılan sorunları bir bir anlatan Yalçın, "Bölgeyi çözüm sürecini son derece önemseyen çözüm sürecinde akil adamlar heyeti arasında olan Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu'nun bulunması ve o süreçte teşkilat olarak bütün genel başkan yardımcılarımızla sürece olabildiğince katkı sunan ilerde yaptığı bilinçlenme toplantılarıyla ilerde yaptığı toplantılarda buna katkı sunmaya çalışan bir teşkilat olarak gelinen noktayı son derece önemli buluyoruz. Çözüm süreci bugün Türkiye için bir şanstır. Bunun ıskalamaması konunun taraflarının mutlaka ama mutlaka bu süreci düzgün değerlenmesi ve bu bölgenin insanın hayrına olacak bu bölgedeki terör gerçeğinin ortadan kaldırılması sürecinin bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini, Türkiye de ki siyasal iradenin bu konuda bir koalisyon hükümetin olmaması ve bu konuda inisiyatif almasının bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini ve sizler vasıtasıyla bir kez daha ifade etmiş olalım. Çünkü bu geldiğimiz nokta itibariyle Türkiye ve bölge için bir şanstır. İnsanların emniyet içerisinde su içerisinde bir yaşam standardının yakalayabilmesi açısından çözüm süreci önemli. Memur-Sen ailesi ve Eğitim Bir-Sen ailesi olarak konuk tarafları olarak bu sürecin son derece önemsiyoruz" dedi.

Çözüm sürecinde tek tarafın muhatap alınmasını da eleştiren Yalçın, "Bu sürecin muhatabını bu bölgedeki bütün dinamiklerin içerisinde olduğunu, bütün dinamiklerin içerisinde bulunduğunu, bir geniş zemin üzerinde yürütülmesinin bu sürecin sonuca ulaşmasını sağlanması açısında önemlidir. Bir hakem olarak tarzıyla bu sürecin mutlaka ama mutlaka alt edilmesini ve tersine döndürülmesine sağlanılmaya çalışanların toplum nazarında itibarsızlaşması ve deşifre edilmesi anlamında sürecin zeminin geniş tutulmasının son derece önemli olduğunu belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Yalçın'a plaket takdim edildi. Yalçın, il ve ilçe merkezindeki teşkilat yetkilileriyle yaptığı istişare toplantısının ardından Mardin'den ayrıldı.
Kaynak: İHA