Türk Metal Sendikası’nda Sözleşme Sevinci

Türk Metal Sendikası Kayseri Şubesinin örgütlü olduğu işyerlerinden; Hes Hacılar Elektrik San.

Türk Metal Sendikası’nda Sözleşme Sevinci
Ve Tic. A.Ş.(Hes Kablo A.Ş.), Erciyes Çelik Halat San. Ve Tic. A.Ş. ve Boyhes Kablolama Sistemleri San. Ve Tic A.Ş. de devam eden Toplu İş Sözleşmeleri görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.
01 Ocak 2015-31 Aralık 2016 dönemini kapsayan TİS ile ücretlerde, ücrete bağlı ödemelerde, sosyal haklarda ve sosyal yardımlarda, izin, mesai oranları ve idari maddelerde önemli ve rekor seviyelerde kazanımlar elde edildi.

Şube başkanı Ali Gökkaya yaptığı açıklamada; “alın terimize ve emeğimize gösterilen saygıdan ve verilen değerden dolayı teşekkür ederim. Endüstriyel ilişkiler ve çalışma yaşamı düzleminde çalışma barışının maksimum düzeyde tutulabilmesi çok çok önemlidir. Hatta örgütlü mücadele ile elde edilecek hak ve menfaatlerde çalışma barışı et etkili yöntemdir. Bu nedenle her platformda sloganımız olan “insana sevgi, emeğe saygı” diyoruz.

Toplu iş sözleşmeleri çalışanların refah düzeylerinin artması, yaşam kalitelerinin artması, çalışma koşul ve zeminlerinin düzenlenip iyileştirilmesi hatta işyerinin sürekliliğinin sağlanması açısından son derece önemlidir. Bu Toplu İş Sözleşmesi ile hedeflerimize ulaşmış, üyelerimizin hak ve menfaatlerini enflasyon erozyonuna uğratmadan rekor seviyelerde artırdık. Ücretler ve sosyal haklarda %20’yi bulan iyileştirmeler sağladık.”
El sıkışılarak anlaşmaya varılan toplu iş sözleşmelerinin başta üyelerimize ve onların ailelerine, işyerlerimize ve sendikamıza hayırlar getirmesini diler, emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim" dedi.

Sözleşmelerin mutluluğu işyerlerinde pasta kesilerek kutlandı.
Kaynak: İHA