İyilik- Der Hizmetlerini Anlattı

İyilik-Der Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Adıyaman Şubesi, dernek binasında faaliyetlerini basınla paylaştı.

İyilik- Der Hizmetlerini Anlattı
Derneğin, yeryüzünde iyiliğe dair ne varsa sloganıyla dünyanın her yerinde hizmet ettiğini belirten İyilik-Der Adıyaman Şubesi gönüllüsü Mustafa Kirişçi, Adıyaman genelinde hayırseverlerin yardımıyla faaliyetleri daha da artıracaklarını belirtti.

Kirişçi, konuyla alakalı yaptığı açıklamada, “Dünya iyilik ister, insan iyilik ister düsturuyla yeryüzünde adım atılmış her yere iyilik götürmek için kurulmuş bir iyilik ve vicdan hareketidir" dedi.

İyilik-Der'in Anadolu’dan dünyaya açılan bir iyilik köprüsü; zorda kalmışa, dara düşmüşe uzanan bir yardım eli olduğunu anlatan Kirişçi, şunları söyledi: "Savaşlar nedeniyle yurdunu terk etmiş mülteci konumuna düşmüş, afetler nedeniyle evsiz barksız kalmış, gıda, giyecek, ilaç, barınma, eğitim ihtiyacı olan herkese ayrım yapmadan yardım yapmayı bir görev ve sorumluluk olarak bilen bir gönüllülük hareketidir. Anadolu’dan dünyaya açtığımız iyilik köprüsüyle din, dil, ırk coğrafya ayrımı yapmaksızın insanların ihtiyaç duyacağı her türlü yardımı ulaştırmayı, alan elle veren el arasında köprü olmayı, ümmetin tüm yetimlerine sahip çıkmayı,insanlar arasında sınıf ayrımlarının,sosyoekonomik uçurumların olduğu bir dünyayı değil; onurun, erdemin, haysiyetin ve şerefin her şeyden daha üstün olduğu bir dünyayı kurmayı amaçlar."
Türkiye ve dünyanın neresinde olursa olsun kardeşlik hukukunun tesisi için çalışmak, çabalamak zorunda olduklarını anlatan Kirişçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Unutmayalım ki ihtiyaç sahibi, mağdur insanların sahipsiz kaldığı bir dünya bizim dünyamız değildir. Tıpkı komşusu aç iken kendi tok yatanın bizden olmadığı gibi. İnsanlık kardeşlik üzeredir derken, insanlığın kardeş eli ile katledildiğine şahit oluyoruz. İnsanlık insandan sadır olan zulümlere, gözyaşlarına kurban edilmiş durumda. Bize düşen iyilik hareketine katılmak ve insandan insanlığa gönül köprüleri kurmaktır. Bu nedenle gönüller yapmanın, kardeşliğimizi göstermenin tam vaktidir diyor ve Kardeş Aile Kampanyası’nı başlatıyoruz. Türkiye, Suriye, Filistin, Ortadoğu ya da Uzakdoğu’da kardeş aile almak isterseniz aylık 200 TL’ye kardeş aile sahibi olabilirsiniz. İsterseniz yıllık 2 bin 400 TL bağışta bulunabilirsiniz."
İnternette İyilikder sayfasındaki Kardeş Aile bölümünü tıklayarak bir kardeş aile seçilebileceğini anlatan Kirişçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir öğrenci de sen okut kampanyasını başlattık. Kampanya çerçevesinde ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim-öğretim hayatlarını devam ettirebilmeleri için destek olunması hedeflenmektedir. Kampanya kapsamında tespit edilecek öğrencilere aylık eğitim bursları şeklinde yardım yapılacak. Bir aylık burs bedeli 150 TL olup her ay bir burs bedelini yatırabilirsiniz. Bir yetime de sen bak kampanyası, yetimlerimizin sayısını azaltacaktır. Dünya da evi-barkı olmayan, sokaklarda yaşayan çocukların sayısı 100 milyon civarında. Savaşlar, doğal afetler, insan eli ürünü olan afetler, zulümler ve adaletsizlikler nedeniyle her yıl milyonlarca çocuk yetim kalıyor, kimsesiz kalıyor. Suç şebekeleri, insan tacirleri, organ mafyaları gözyaşı tanımıyor. Afrika’da 1 yılda yetim kalan çocuk sayısı 2,5 milyon, Suriye’de 1 yılda yetim kalan çocuk sayısı 300 bin, Irak’ta 1 yılda yetim kalan çocuk sayısı 5 milyon. İnsanlık onuru bu gidişe 'dur' demeyi gerektiriyor. Hayır, sahiplerinin kolları Asya’nın, Afrika ve tüm dünyanın yetimlerini kucaklamalı, kuşatmalıdır."
Akika, adak ve şükür kurbanlarının genel merkez ya da il temsilciliği aranarak verilebileceğini anlatan Kirişçi, şöyle konuştu: "Türkiye, Suriye, Filistin, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mısır ya da Afrika kıtasının herhangi bir ülkesinde kurban kestirebilirsiniz. Süt keçisi projesi var, Afrika’da çok büyük kıtlık yaşanıyor.Orada bulunan kardeşlerimiz çok muhtaçlar.Onlara kısa süreli yardımlardan daha çok sürekli yardımların ya da projelerin ulaştırılması gerekiyor.İşte bu proje de bu amaçla uygulandı.Afrika’da bir süt keçisi sütü ve etiyle bir ailenin geçimini tam olarak sağlamasa da onların açlıktan ölmelerine engel olabiliyor.Çok kısa sürede çoğalabilen bu hayvan, aynı zamanda Afrika’nın iklimine de oldukça uyumlu.Ama bir ailenin tam olarak geçinebilmesi için 3 süt keçisine ihtiyacı var.Dilerseniz 1 süt keçisi bağışında bulunabildiğiniz gibi daha çok bağışta da bulunabilirsiniz. Çeşmeyi açtığınızda suyunuz serin ve temiz olarak size hizmet ediyor değil mi? Gündelik hayatımızı şırıl şırıl akan sularımız sayesinde ne kadar kolay idame ettirdiğimizi bir düşünelim. Şimdi sıra Afrika’nın birçok yerinde onlarca yıldır devam eden kuraklık ve su sıkıntısını düşünmekte; bebeklerin, çocukların, kadınların sıradan bir günü, içme suyuna ve hijyen için gerekli olan suya duyulan hasret ve yoksunlukla geçiyor. Gelin kara kıtanın bahtı kara insanına, açacağınız su kuyuları ile destek olun. Afrika’da bir su kuyusu açmak bin 800 Euro ile 8 bin Euro arasında değişmektedir.

İyilik-Der'in bir Batı Afrika ülkesi olan Sierra Leone'da külliye yapma kararı aldığını anlatan Kirişçi, "1900’lü yılların başında Müslüman nüfusun oldukça fazla olduğu bu yerde yapılan misyonerlik faaliyetleri neticesinde şu an Hıristiyan nüfus çoğunlukta. İslami tebliğ faaliyetleri ve bu tebliğlerin öncülerinden Musa Bangura ile Türkiye’de gündeme gelen Sierra Leone’de yapılacak olan külliye bu anlamda birçok Müslümanın ihtiyacını görecek nitelikte. İyilik- Der, Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı Gazze’de bir aş evi açtı. Burada her gün 800 kişiye yemek veriliyor” dedi

Kaynak: İHA