Sarıkamış Şehitleri Anısına Asker Minyatürleri Yapılacak

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış'ta donarak şehit olan 90 bin askerin anısına minyatürlerini yapmaya başladıklarını belirtti.

Karaçanta, belediye bünyesinde bulunan Namık Kemal Kültür Evinde heykeltıraş Metin Doğrukartal'a Sarıkamış Harekatında Allahuekber Dağları'nda şehit olan 90 bin askerin anısına minyatürlerini yaptırarak Kars'ı ziyaret eden konuklara hediye edeceklerini söyledi.

Namık Kemal Kültür Evinde belediye tarafından kurulan atölyede çalışmalarını yürüten heykeltıraş Metin Doğrukartal da Sarıkamış Şehitleri'nin anısını yaşatmak için minyatürlerini yapmaya başladığını belirterek, ''Sadece Kars Belediyemize özgü Sarıkamış'ta şehit olan 90 bin şehidimizin anısına Sarıkamış bibloları üretmeye başladık. Bu eserimizi inşallah önümüzdeki yıl Sarıkamış'ta 90 bin şehidimizi anma yürüyüşlerinde sergileyeceğiz. İnanıyoruz ki bu eserimiz Türkiye'de ve dünyada büyük beğeni toplayacaktır'' diye konuştu.

Sarıkamış heykellerinin 1,5 aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade eden Doğrukartal, ''Madde ne kadar küçük olursa, o kadar zor olur ve uzun sürer. Büyük olanlar daha kolay oluyor. 1,5 aydır çalışıyoruz ve 2 aylık bir zaman daha var. 2 ay sonra yaptığım Sarıkamış Şehitleri biblolarını piyasaya süreceğiz'' dedi.

Kaynak: AA