Boko Haram, Nijer'de De Tedirginliğin Artmasına Yol Açtı

Nijer'in güneydoğusunda, Nijerya sınırı yakınında bulunan Diffa kentinde, Boko Haram örgütüne yönelik operasyonlar başladığından bu yana tedirginlik arttı.

Kent sakinleri, Çad askerlerinin Kamerun-Nijerya sınırındaki operasyonlarından sonra Boko Haram'ın misilleme ihtimalinden endişe duyuyor.
Diffa sakinlerinden Mustafa Ali, kente 70 kilometre uzaklıkta bulunan Maine Soroa bölgesinde dün düzenlenen silahlı saldırıda camiye giden bir kişinin yaralandığını söyledi.

Ali, yaralının Diffa'da tedavi gördükten sonra aynı gün taburcu edildiğini aktardı.
Diffa'da öğretmenlik yapan İbrahim Lawal Sabo, Maine Soroa halkının güvenliği için bölgeye asker konuşlandırılsa da halkın tedirgin olduğunu vurguladı.
Bölgede Aralık 2014'ten bu yana yerel saatle 18.00'den 06.00'ya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.
Boko Haram ile Nijerya ordusu arasındaki şiddetli çatışmalardan kaçan 100 bine yakın kişi Ekim 2014'te Diffa'ya sığındı.
Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da 30-31 Ocak'ta düzenlenen 24. Afrika Birliği Liderler Zirvesi'nde, Nijer Devlet Başkanı Mahamadu İsufu, Çadlı mevkidaşı İdris Debi ile yaptığı görüşmede, Boko Haram'a karşı ortak operasyon düzenlenmesi konusunda uzlaşmış ve Nijerya ile anlaşma imzalamıştı.
Nijer parlamentosu Boko Haram örgütüyle mücadeleye destek için Nijerya'ya asker gönderip göndermeme konusunu pazartesi ele alacak.
Çad ordusu, Boko Haram ile mücadeleye destek amacıyla Nijerya sınırındaki Kamerun'un kuzeyine geçen ay ortalarında asker göndermişti.
Kaynak: AA