İşid Bahanesiyle Yapılan İzinsiz Gösteriler

Iğdır'da, IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırıları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösterilere katıldıkları gerekçesiyle yargılanan 2 tutuklu sanık da tahliye edildi.

Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan 18 sanık ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklar Nevruz Ali Şur ve Selam Zadsan da tutuklu bulundukları Erzurum Cezaevi'nde kurulan telekonferans sistemiyle mahkeme salonuna bağlandı.
Mahkeme heyeti, "terör örgütü üyeliği, polise mukavemet, özel mülke, kamu malına zarar ve gösteri kanununa muhalefetten" yargılanan sanıkların ifadesini aldı.
Sanık ifadelerini ve avukatların taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar hakkında suçun vasıf ve maiyetinin değişebileceğine, delillerin tamamen toplandığına ve sanıkların tutuklu yargılanmasını gerektirecek şartların ortadan kalktığına karar vererek Şur ile Zadsan'ın tahliye edilmesine karar verdi.
- İddianameden
Cumhuriyet savcılığı tarafından hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, sanıklardan 3'ü için "terör örgütü üyeliği, polise mukavemet, özel mülke, kamu malına zarar ve gösteri kanununa muhalefetten" 40'ar yıl, diğer sanıklar için de 31'er yıl hapis cezası isteniyor.
Kaynak: AA