Ösym'ye Şeker Yerine 'Kuru Üzüm' Önerisi

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer YurttaşŸ, "Sınavlarda şŸeker yerine üzüm verilmesi için ǖSYM'ye öneri vereceğŸiz" dedi.

YurttaşŸ, BaşŸbakan DavutoğŸlu'nun Manisa'da okullarda kuru üzüm dağŸıtılacağŸını açıklamasının ardından, "Okul ǜzümü Akıl ǜzümü" projesi hakkında Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda bilgilendirmede bulundu.
LJocukların sık sık beslenmesi ve beyin fonksiyonlarını olumlu yönde etkileyecek gıdaların tüketilmesi, fast food tarzı yiyeceklerden de uzak durulması gerektiğŸini kaydeden YurttaşŸ, şŸöyle konuşŸtu:
"TaşŸınması, dağŸıtılması, saklanması çok kolay olan üzümün bu amaçla öğŸrencilerin verilecek olan gıdaların başŸında yer almaktadır. LJekirdeksiz kuru üzüm Türkiye tarımsal ürün ihracatında ilk 3 sırada yer alıyor. Yıllık ortalama 270 ile 300 bin ton civarında kuru üzüm üretimimiz var. Biz üzüm üreten ancak tüketmeyen bir toplum olarak yaşŸıyoruz. Okul üzümü projesi sadece bir destek değŸildir. DoğŸru beslenme alışŸkanlığŸının kazandırılması için büyük önem arz ediyor."
-ǖSYM'ye şŸeker yerine üzüm önerisi
ǖSYM sınavlarında üzüm dağŸıtılması önerisinde bulunacaklarını aktaran YurttaşŸ, "ǖSYM sınavlarında öğŸrencilere kalem, silgi ve şŸeker dağŸıtımı yapılmaktadır. şžeker yerine, hem doğŸal, hem de enerji kaynağŸı olan kuru üzüm verilmesi için ǖSYM'ye öneride bulunacağŸız" dedi.

 
Kaynak: AA