Uludağ'da Kar Bereketi Tatilci Sayısını Artırdı

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ, yılbaşı ve sömestir gibi tatil dönemleri geride kalmasına rağmen kar kalitesinin yüksek olması dolayısıyla hala yerli ve yabancı tatilcilerden yoğun ilgi görüyor.

Kar kalınlığının 2,8 metreyi aştığı Uludağ'da, hafta içi yüzde 70, hafta sonu ise yüzde 100'e varan doluluk oranlarını yakalayan otelciler, bu yıl sezonun mart sonuna kadar devam edeceğini öngörüyor.
Kamu misafirhaneleri hariç, birinci ve ikinci yerleşim bölgelerinde 22 özel konaklama tesisinde 6 bin 500'e yakın yatak kapasitesine sahip Uludağ, özellikle hafta sonları günübirlikçilerin de etkisiyle dolup taşıyor.
Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Beceren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sene kar yokluğu yüzünden rezervasyon iptalleriyle karşılaşan, sıkıntılı bir dönem yaşayan otelcilerin bu yıl tersine çok bereketli bir kış sezon geçirdiğini söyledi.

Yılbaşı ve sömestir tatil dönemlerinde tam doluluk oranlarının yakalandığını ancak sonrasında da talebin devam ettiğini vurgulayan Beceren, tatil dönemi olmamasına rağmen hem yurt içi hem de yurt dışından turistlerin Uludağ'a gelmeye devam ettiklerini belirtti.

Sömestir tatilinin ardından tatilci sayısında keskin bir düşüş görülmediğini hatta kayda değer doluluk oranlarıyla çalıştıklarını kaydeden Beceren, "Şu anda hafta içi yüzde 60-70, hafta sonları ise yüzde 100'e varan doluluk oranlarına ulaşıyoruz. Yılbaşı ve sömestir tatilleri geride kaldı ama tatilci ilgisi hala canlı. Bu gidişle sezon mart sonunu bulur diye tahmin ediyoruz" dedi.

Beceren, İstanbul ağırlıklı olmak üzere Türkiye'nin hemen her kentinden tatilcilerin Uludağ'ı tercih ettiklerini dile getirerek, yurt dışından ise Kuveyt, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez Arap ülkelerinden İran ve Rusya'ya kadar birçok ülkeden turistleri ağırladıklarını bildirdi.
- "Hafta sonları yer bulunamıyor"
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş ise Uludağ'ın bu yıl hem tatilciler hem otelciler hem de seyahat şirketleri bakımından dolu dolu bir sezon geçirdiğini anlattı.
Akkuş, hafta içi yüzde 70'e varan doluluk oranları yakalanırken hafta sonu taleplerine çoğu zaman yanıt veremediklerini ifade ederek, "Hafta sonu tatilleri için rezervasyonlar haftalar öncesinden doluyor. Yani hafta sonları yer bulunamıyor. Bu yıl tatilcilerin Uludağ'a yönelik ilgisi otelcilerin de turizm acentelerinin de yüzünü güldürdü" diye konuştu.

- "Uludağ'ı Araplara daha fazla tanıtacağız"
Uludağ'da bu sene Arap turist sayısında dikkat çekici artış görüldüğüne değinen Akkuş, geçmiş yılların eksine Rus turistleri dahi gölgede bırakacak yoğunlukta Bursa ve Uludağ'a akın eden Arap turistler için daha yoğun bir çalışma yürüteceklerini bildirdi.
Akkuş, Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle Arap ülkelerinde uzun yıllardır tanıtım çalışması yürüttüklerini, bu sayede Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Kuveyt ve Suudi Arabistan gibi Körfez Arap ülkelerinden kayda değer turist getirmeyi başardıklarını kaydetti.

Ortadoğu pazarına yönelik çalışmalara devam edeceklerini, mayıs ayının ilk haftasında Dubai'deki "Arap Turizm Fuarı"na da yine yerel yönetimlerin desteğiyle çok güçlü bir şekilde katılacakları bilgisini veren Akkuş, "Bu kez Bursa için ayrı Uludağ için ayrı stant açacağız. Uludağ'ı Araplara daha fazla tanıtacağız. Uludağ'ı ne kadar çok tanıtırsak o kadar çok Arap turisti Uludağ'la ve kar ile buluşturabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.
Bu arada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Uludağ'da kar yağışı 20 Şubat Cuma gününe kadar devam edecek.
Kaynak: AA