Belediye Personeli Kan Bağışında Bulundu

Kilis Belediyesi ve Kızılay Kan Merkezi işbirliği ile Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Yavuzlu başta olmak üzere birim müdürleri ve personel Kızılay Kan Merkezine kan bağışında bulundu.

Belediye Personeli Kan Bağışında Bulundu

Kilis Belediye binası içerisinde gerçekleştirilen kan bağışı kabulüne personel ilgi gösterdi. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Yavuzlu, yaptığı açıklamada kan vermenin önemine değinerek, “Kanın insan hayatında ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Biz de Kilis Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşeni yaparak kan veriyoruz. Ben vatandaşlarımızı ve personelimizi bu konuda duyarlı olmalarını ve kan bağışında bulunmalarını istiyorum” dedi.

Kan Merkezi Müdürü Dr. Oya Erdem, kan bağışına gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade ederek, “Bugün Kilis Belediyesi'ndeyiz. Gösterilen ilgiden oldukça memnunuz. Bize kan bağışında destek veren başta Belediye Başkanı Hasan Kara olmak üzere Başkan Yardımcıları ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımızı bu konuda kan bağışına davet ediyoruz. 1 kan 3 candır diyoruz”
Bu arada Türk Kızılay’ı Genel Müdürlük tarafından başlatılan “1 kan 1 fidan” etkinliğine tüm vatandaşları davet ediyor.

Kan bağışı yapan vatandaşlara Türk Kızılay’ının bir de sürprizi var. 10 kez kan bağışında bulunanlara bronz, 25 kez kan verene gümüş, 35 kez kan verene altın, 45 ve üstü kan verenlere ise plaket veriliyor.
Kaynak: İHA