Tekirdağ’da Özgecan Aslan İçin Sendikalar ve Dernekler Bir Oldu

İçel’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Arslan için Eğitim Sen Tekirdağ şubesi ve diğer sendikaların ve derneklerin katılımıyla eylem gerçekleştirildi.

Tekirdağ’da Özgecan Aslan İçin Sendikalar ve Dernekler Bir Oldu

Tekirdağ merkez Süleymanpaşa’da bulunan Tuğlalı Parkta gerçekleştirilen eyleme, Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi, Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Tüm Bel Sen Tekirdağ Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Birleşik Haziran Hareketi, CHP kadın kolları ve Vatan Partisi üyeleri destek verdi.

Grup adına basın açıklamasında bulunan Eğitim Sen Tekirdağ sekreteri Filiz Dikdönek, Özgecan’nın ailesine baş sağlığı dileyerek, “Eğitim Sen’li kadınlar olarak 20 yaşında genç bir kadın olan Özgecan’ı vahşice katleden canilerden ve katliamı önlemeyen erkek egemen sisteminden sorulacak hesabımız var. Özgecan Aslan’ın hayatının baharında giydiği kefeni kızlarımızın-kadınlarımızın giymemesi için cinsiyet eşitliği istiyoruz. Bunun gelecek kuşaklara eğitim olarak verilmesini istiyoruz” dedi.

Eğitim Sen sekreteri Dikdönek’in açıklamaların ardından Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şube Başkanı Nuran Ülker Özgecan Aslan cinayetine hitaben yazdığı şiiri ve sunduğu önerileri okudu

Nuran Ülker’in açıklamalarının ardından şiddet mağduru olduğunu iddia eden bir kadın başından geçenleri anlattı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katıldığı yaklaşık 200 kişinin destek verdiği eylem olaysız bir şekilde son buldu.
Kaynak: İHA