Dr. Biten Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Sağlık Bakanlığı’ndaki Daire Başkanlığı görevinden istifa ederek memleketi Diyarbakır’dan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) milletvekili aday adayı olan Dr. Aziz Alper Biten, “Diyarbakır müreffeh ve huzurlu olursa bundan tüm bölge olumlu şekilde etkilenir” dedi.

Dr. Biten Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Görevi boyunca yenilikçi projelere imza atarak vatandaşların ve sağlık çalışanlarının sevgisini kazanan Dr. Aziz Alper Biten, şimdi de özelde memleketi Diyarbakır’a, genelde tüm ülkeye hizmet için kolları sıvadı. AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adayı Dr. Biten, Diyarbakır’ın geleceğinin bölge ve ülke için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Dr. Biten, “Diyarbakır, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi kutup yıldızı bir şehirdir. Yol göstericidir. Zülküf ve Elyasa peygamberlerin, evliyanın şehridir. Mekke, Medine, Kudüs ve Şam’ın ardından beşinci haremi şerifi sayılan bir şehirdir. Diyarbakır’ın huzuru, refahı ve ekonomik yönden kalkınması bölgemizin, ülkemizin ve Ortadoğu’nun da huzuru ve refahı olacaktır. Bu nedenle Diyarbakır’ın geleceği çok önemli. Diyarbakır’ın geleceğini bu konuları dikkate alarak planlamak gerekiyor” dedi.

Diyarbakır’ın çözüm bekleyen önemli sorunları olduğunu belirten AK Parti aday adayı Dr. Aziz Alper Biten, “Diyarbakır’ın sorunlarını bölgenin sorunlarından ayırma şansımız yok. Eğitim, sağlık, ekonomik kalkınma, istikrar, huzur ve güven ortamının tesis edilmesi çok önemli. Ancak bütün bu sorunların kalıcı çözüme kavuşmasının yolu da çözüm sürecinden geçiyor. Kararlılıkla bu süreç işletilmeli ve başarıya kavuşturulmalıdır. Diğer taraftan iş dünyasının önemli beklentileri arasında yer alan havaalanı, lojistik köy, tekstil kent ve sağlık turizminin geliştirilmesi ile ilgili projeler de bir an önce sonuçlandırılmalıdır” diye konuştu.

DR. AZİZ ALPER BİTEN KİMDİR
1982 yılında Diyarbakır Bismil ilçesinde doğan Dr. Aziz Alper Biten Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanında yüksek lisansını tamamladı. Sağlık Bakanlığı’nın personel istihdamı, planlaması ve atamalarına ilişkin yenilikçi projelere imza atıp, Dünya Sağlık Örgütü’yle proje çalışmalarında bulundu. Milli Gençlik Vakfı, Cihannüma Derneği, Sağlık-Der gibi sivil toplum kuruluşlarında temsilcilik, üyelik, danışmanlık görevlerinde bulundu. Ülkemizdeki tıp fakültelerinde yayımlanan “Paramedikal Tıp Dergisi” nin fakülte temsilciliğini yapıp, çeşitli dergilerde yazıları ve şiirleri yayımlandı. “Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı” basılı yayınına katkıda bulundu. “Sağlıkta İnsan Kaynakları 2023 Vizyonu” basılı eserinde denetleyici olarak görev aldı.

Biten sırasıyla; sorumlu hekimlik, Sağlık Grup Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nde koordinatörlük, Bakan Yardımcılığı danışmanlığı, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanlığı gibi idari görevlerde hizmet odaklı çalıştı.
Kaynak: İHA