2015 Yılı Aile Hekimleri 1. İstişare Toplantısı Cizre’de Gerçekleşti

Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 2 merkezli olarak yapılacak olan 2015 yılı Şırnak aile hekimleri istişare toplantısının ilki Cizre’de yapılan toplantıda geniş bir katılımla gerçekleşti.

2015 Yılı Aile Hekimleri 1. İstişare Toplantısı Cizre’de Gerçekleşti

Cizre Kaymakamlığı Konferans Salonunda İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi’nin başkanlığını yaptığı toplantıya, Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Leyla Ataman Dursun, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Ömer Sönmezer, Destek Hizmetleri Şube Müdürü Şahap Tuncer, Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Salih Özdemir ve il merkezi ile bağlı ilçelerdeki Toplum Sağlığı Merkezlerinin sorumlu hekimleri, aile sağlığı hekimleri ve sağlık personelleri katıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü yönetim kadrosunun hazır bulunduğu toplantıda, 2014 yılı faaliyetlerinin genel değerlendirilmesi yapıldı. Sunulan sağlık hizmetlerinin daha iyi verilebilmesi amacıyla her paydaşın üzerine düşen sorumluluklara vurgu yapılırken sahada karşılaşan sorunlar ve çözüm yolları ele alındı. Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün 2015 yılı hedefleri ve beklentilerinin dile getirildiği toplantıda bundan sonraki dönemin yol haritası da aile hekimleri ile paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Şırnak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi, 1. basamak sağlık hizmetlerinin öneminden bahsederek, aile hekimliği uygulaması sayesinde sağlık hizmetlerinin vatandaşın ayağına götürüldüğünü söyledi.

Aile hekimliği uygulanmasıyla birlikte temel sağlık hizmetlerinde vatandaş memnuniyetinin arttığına işaret eden Elçi, "Sunulan sağlık hizmetinin daha iyi verilebilmesi amacıyla her birimin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekiyor. Sahada karşılaşan sorunlar ve çözüm yollarını tartışmak için burada toplanmış bulunuyoruz. İnşallah yapılan istişare sonunda önümüzdeki yol haritasını da ortaya çıkaracağız" dedi.

Yaklaşık 150 kişinin katılımıyla 3 saat süren toplantıda şube müdürlerinin 2014 yılı faaliyetlerinin değerlendirilmesine müteakip aile hekimlerinin gündemdeki konularla ilgili görüşleri alındı.

Toplantıda, aile hekimlerinin 2014 yılı faaliyetleri ve 2015 yılı planlamaları tartışıldı

Kaynak: İHA