Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Erzurum'da Açıklaması

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, ülkenin kolay kazanılmadığını belirterek, "Şanlı bayrağımız dalgalanıyorsa onların yaptığı büyük kahramanlıklar, şehitlerimizin cansiparane çalışmaları, hayatlarını, canlarını seve seve feda etmeleri neticesinde bugünlere geldik" dedi.

Bakan Eroğlu, Erzurum'da Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü misafirhanesinde, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, ilçe belediye başkanları ve kurum yetkililerinin katıldığı toplantıda, vatani görevini de bu bölgede yaptığı için Erzurum'a ayrı gönül bağı ile bağlı olduğunu belirtti.

- "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın"
Kentteki yatırımlarla ilgili bilgi veren Eroğlu, şöyle devam etti:
"Bence Erzurum bu bölgenin merkezi. Dolayısıyla Erzurum'a, sadece Erzurum olarak bakmak doğru değil. Erzurum güçlendiği zaman bu bölge güçlenir. Dolayısıyla buraya ne yapılırsa azdır diye düşünüyorum. Erzurumlular da her şeyin en güzeline layıktır. Biz de bakanlık olarak Erzurum'dan ne talep gelirse yerine getirmek için azami ölçüde gayret ediyoruz. Orman Köylerini Kalkındırma Projesi (ORKÖY) kapsamında köy ve büyükşehirlerde olduğu gibi o mahalleleri desteklemek gibi bir düşüncemiz var. Yani bizim oradaki vatandaşımızı yaşatmamız lazım. Çünkü bizim felsefemizde 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' var. Her şey millet için, her şey insan için. Bu bakımdan orman teşkilatına büyük bir vazife yükleyeceğiz."
-"Bu ülke kolay kazanılmadı"
Kentte Nenehatun Milli Parkı'ndaki hazırlıkların tamamlandığı anımsatan Eroğlu, "93 harbi, milletimizin tarihinde çok önemli bir harptir. Oradaki Nene Sultan (Nenehatun) ve Dadaşların kahramanlığını gelecek nesillere aktarmamız gerekir. Bu ülke kolay kazanılmadı, bu vatan kolay kazanılmadı. Şanlı bayrağımız dalgalanıyorsa onların yaptığı büyük kahramanlıklar, şehitlerimizin cansiparane çalışmaları, hayatlarını, canlarını seve seve feda etmeleri neticesinde bugünlere geldik. Bu bakımdan bunları da tanıtmak lazım" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA