Yapışık Kardeşler İzmit’te Engelli Aileleriyle Buluştu

Başrollerini İlker Ayrık ve Hakan Bulut’un paylaştığı ‘Yapışık Kardeşler’ filminin oyuncuları, İzmit’te engelli aileleriyle buluştu.

Yapışık Kardeşler İzmit’te Engelli Aileleriyle Buluştu

Başrollerinde İlker Ayrık, Hakan Bulut ve Suat Sungur’un yer aldığı ‘Yapışık Kardeşler’ filminin oyuncuları, imza günü için İzmit’e gelerek engelli aileleriyle buluştu. Engelli vatandaşlara olan duyarlılığı vurgulamak amacıyla İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Ncity AVM yönetimi tarafından ortaklaşa düzenlenen imza günü Ncıty AVM’de gerçekleşti. İmza gününe İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Bülent Cengizhan, filmin başrol oyuncuları İlker Ayrık, Hakan Bulut, Suat Sungur ve diğer film oyuncuları katıldı.

Oyuncular, filmin gösterildiği salonda engelli aileleri ile buluştular. Büyük alkış eşliğinde salona giren oyuncular, engelli aileleriyle sohbet ederek özçekim yaptıktan sonra salondan ayrıldılar

Daha sonra imza töreni alanına gelen film ekibi, engelli vatandaşlarla sohbet etti. Herkesin bir engelli adayı olduğunu belirten İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Ben tüm İzmit halkı ve engelli aileler adına sizlere çok teşekkür ederim. Bugün burada mütevazi ama anlamı çok büyük olan çalışmamızı sizinle paylaşıyorum. Öncelikle Yapışık Kardeşler filminin oyuncuları ve yönetmenini, diğer sanatçılarımızı tebrik ediyorum. Hem ülkemiz adına hem engellilerimiz adına böyle bir sanat etkinliğini yaptıkları için ve şehrimize gelmeleri bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Engellilik bir anlamda inan insanlar için takdiri ilahi. Her insan potansiyel bir engellidir. Bugün çok sağlıklı bir kişi bir dakika sonra ne olacağı belli değil. O zaman bu mevcut koşullarda hayata devam etmenin üzerine durmamız ve buna göre fiziksel ve sosyal tedbirler almamız lazım. İzmit Belediyesi engelli dostu bir belediyedir” dedi.

Doğan’ın ardından söz alan başrol oyuncusu İlker Ayrık ise, “Çalışıp çabalayıp naçizane bir film yapıp sizlerin beğenisine sunduk. Yapışık Kardeşler’e gelince baktığınız zaman birbirine yapışmış bir engelli iki kardeş aslında. Engellilik Türkiye’de biraz tecrit gören bir durum. Aileler bile evlatlarının engelli olduğunu söylemesi konusunda sıkıntı yaşarlar. Asıl engelin farkında olmamak olduğunu düşündük. Ve engelli iki kardeşi afişe koyduk, başrol oyuncusu yaptık. Başrol yapmaya da devam edeceğiz inşallah” diye konuştu.

Konuşmaların ardından oyuncular hayranları ile birlikte hatıra fotoğrafı çekilerek, hayranlarına imza dağıttılar. İmza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan oyuncu İlker Ayrık, filmin İzmit gösteriminde engelli aileleriyle buluşmanın tarifi mümkün olmayan bir duygu olduğunu ifade etti.

Ayrık, “Engelli bakımı, engelli yetiştirmek ya da adı terminolojide neyse çok zor, çok zahmetli, kederli de bir iş aynı zamanda. Bu ailelerin yüzünü azıcık, 105 dakika güldürebildiysek daha ne hissedebilirim ki. Çok büyük bir mutluluk bu yani” şeklinde konuştu
Filmde başrolü İlker Ayrık ile paylaşan Hakan Bulut ise, “Biz filmi sadece seyirci ile izleyeceğiz diye düşünürken çok güzel de bir sürpriz oldu. Engelli aileleri ve engellilerin anneleriyle izleyeceğimizi öğrenince bizim için gerçekten büyük sürpriz oldu. Çünkü yaptığımız film bir şekilde ne olursa olsun engelli olma durumunu anlatan bir film. Her zaman şunu söylüyoruz, ‘engellilik bilinen bir şey ve bunun üzerinde sanki tukakaymış gibi durulmaması gerekiyor’. Bizde bunu bir şekilde anlatmaya çalıştık. Yapışık iki tane engelli kardeşin başından geçenleri anlattık. Aslında onların da birer insan olduğunu, bizim gibi olduklarını anlatmaya çalıştık. Güzel bir iş çıkardık, çıkartırken de çok eğlendik. İzleyenlerin de seveceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Oyuncular, daha sonra AVM’den ayrılarak konaklayacakları otele geçtiler.
Kaynak: İHA