Koto’dan 19 Kişiye Girişimcilik Sertfiksı

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) tarafından hayata geçirilen KOTO Akademi ilk mezunlarını verdi.

Koto’dan 19 Kişiye Girişimcilik Sertfiksı

Kocaeli ticaret odasının faaliyete geçirdiği KOTO Akademi tarafından başlatılan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kapsamında 19 kişi, girişimcilik sertifikası almaya hak kazandı. Bir yıl içerisinde KOTO Akademi tarafından 67 farklı alanda 81 eğitim ve 9 bilgilendirme semineri düzenlendi.

KOTO meclis salonunda yapılan sertifika törenine, KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz, KOSGEB İl Müdürü Ertuğrul Çetinkaya ve sertifika almaya hak kazananlar katıldı.

Törende konuşan KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz, “Sizler eskiye göre bize göre aslında çok şanslısınız. Eğitimden sonra girişimcilik için bir eğitim aldınız. Bu eğitimle birlikte bu eğitimle birlikte tercih ettiğiniz mesleği uygulamaya geçireceksiniz. Programınız sadece eğitim değildi. Eğitimle beraber KOSGEB’den destek alacaksınız. Karınca kararınca sizlere maddi olarak destek olacaklar” dedi.

KOSGEB il faaliyetlerinden söz eden KOSGEB İl Müdürü Ertuğrul Çetinkaya, “Bizler iki yıldır KOSGEB’de Kocaeli olarak, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa’dan sonra açık ara 5 sıradayız. Gözümüzü İzmir ve Bursa’ya diktik, bunları da geçeceğiz inşallah. Geçtiğimiz yıl 12 milyon TL istihdam kullandık. Bu sene bunu çok üzerinde rakamlara ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA