Müftülük Personeline Kaynaşma Yemeği

Türkiye Diyanet Vakfı yetkililerin katılımı ile Müftülük personeline kaynaşma ve dayanışma yemeği verildi.

Müftülük Personeline Kaynaşma Yemeği

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin ve İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Adıyaman İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi ve müftülük personeli yemeğe katıldı.

Adıyaman İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi’ye bu organizasyonu düzenlemesinden dolayı teşekkür eden İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, “Zaman zaman Müftülükte çalışan personelimizle bir araya bir araya geliyoruz. Bu günkü bu toplantımıza vesile olan Musa Çiftçi hocamıza teşekkür ederim. Buradaki faaliyetlerimizi yerinde incelemek üzere teşrif eden Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin hocamıza da katıldığı için teşekkür ediyorum" dedi.

Yemekte konuşma yapan Mazhar Bilgin ise, "Aranızda olmaktan gerçekten mutluyum. Yıllarca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çeşitli kademelerinde görev yaptım. Adıyaman'da da Vaiz ve İl Müftü Vekili olarak çalışmayı, bu vesile ile Adıyamanımıza hizmet etme imkanı veren Rabbime hamd ediyorum. Allah bana hizmet etme imkanı lütfetti. Ben yaptım demeyi sevmiyorum. Rabbim murad etmiştir ancak, o anda görevde olmamız vesilesi ile, bizimle bu hizmetleri yaptırmıştır. Türkiye Diyanet Vakfı'nın hizmetleri, hamdolsun tüm dünyayı sarmıştır. Yurt içinde yapmakta olduğumuz dini ve hayri hizmetlerin yanında, dünyanın dört bir yanında hizmet ediyoruz. Şu an Filistin'in Gazze şehrinde 9 adet caminin projesi tamamlandı, yakında inşaatlarına başlayacağız. İsrail yıksın biz yenileri yapar, Ezanı Muhamedi'yi orada susturmayacağız. Amerika'nın Washington, İngiltere Başkenti Londra’da ve Arnavutluğun Tiran şehirlerinde cami inşatlarımız devam etmektedir. Washington'daki Müslümanların cami ihtiyacını karşılayacak olan caminin inşaatı için 80 milyon Amerikan doları harcamış bulunmaktayız. Yurt içinde okuyan öğrencilerimize burs veriyoruz. Öğrenci yurtlarımızla özellikle personelimizin çocukları başta olmak üzere gençlerimize barınma imkanı veriyoruz. Ayrıca yurt dışında ikamet eden ancak çocukları Türkiye'de İlahiyat Fakültelerinde okuyan öğrencilerimize hem burs hem de yurt imkanı sağlıyoruz. Dünya Müslümanlarının umudu haline gelmiş bulunmaktayız. Dünyanın her tarafında vekaletle kurban kesmekteyiz. Ayrıca bu kurbanların bir kısmını Hıristiyan toplumun yaşadığı yerde kestik ve Hıristiyanlara dağıttık. Hıristiyan inancına sahip insanlar İslam dininin güzelliği ile tanıştılar. Bir kaç Hıristiyan insan bu sayede Müslüman olmuştur" dedi.

Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi ise, davete katılanlara teşekkür ederek, bu etkinliğin geleneksel hale getirildiğini söyledi.

Kaynak: İHA