Latife Hanım Köşkü Anı Evi'ne 600 Bin Ziyaretçi

Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın ömrünün son günlerini geçirdiği ve vefat ettiği Latife Hanım Köşkü Anı Evi'nin, aslına uygun restore edilip ziyarete açıldığı 2008 yılından günümüze, 600 bin ziyaretçiyi ağırladığı bildirildi.

Karşıyaka Belediyesi'nin açıklamasına göre, Latife Hanım Köşkü Anı Evi, Bostanlı Açıkhava Arkeoloji Müzesi, Bilim Müzesi, Deprem Müzesi, Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi ve Haberleşme Müzesi, son bir yılda 200 bin kişi tarafından gezildi.
Karşıyaka Belediyesine bağlı 6 müze arasında en çok ilgiyi ise Latife Hanım Köşkü Anı Evi gördü. Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın ömrünün son günlerini geçirdiği ve vefat ettiği Latife Hanım Köşkü Anı Evi, aslına uygun restore edilip ziyarete açıldığı 2008 yılından günümüze, 600 bin ziyaretçiyi ağırladı.
Ege Bölgesi'nin ilk bilim müzesi olduğu belirtilen Bilim Müzesi ise 60 öğrenme istasyonu, 15 interaktif kiosk ve 100'e yakın deney düzeneğiyle açıldığından bu yana yaklaşık 100 bin kişi tarafından gezildi.
Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka'yı kültür ve turizmde marka kent haline getirmek için çalıştıklarını ifade ederek, "Müze ve anı evlerimiz, geçmişimizi daha iyi tanımamız, geleceği öngörebilmemiz noktasında hepimiz için çok önemli. Önümüzdeki süreçte, Karşıyakamıza yeni müzeler kazandırmak için çalışacağız. Vatandaşlarımız, mevcut tesisleri ücretsiz olarak gezebilir" dedi.

Kaynak: AA