Sofya Teknik Üniversitesinden Uludağ Üniversitesine Ziyaret

Bulgaristan'ın Sofya Teknik Üniversitesinden bir heyet, Uludağ Üniversitesi (UÜ) yönetimini ziyaret etti.

Rektörlük binasında gerçekleşen toplantıda, iki üniversite arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen ortak araştırma, konferans, sempozyum ve akademik çalışmaları artırmak, iki üniversite arasında çift diploma verilmesi ve öğrencilerin ortak eğitimlerini geliştirme üzerine kapsamın daha da genişletilmesi konuları ele alındı.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Sofya Teknik Üniversitesi yönetimini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Üniversiteler arasında yapılan karşılıklı anlaşmaları YÖK’ün onaylanması gerekiyor. YÖK denkliğinizi kabul ettiği zaman üniversite giriş kitapçığında sizin de isminiz yazabilir ve öğrencilerimiz sizin üniversitenizi de tercih edebilir" dedi.

Sofya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lübomir Dimitrov ise Bursa’da olmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Bursa’da 150 bin çifte vatandaşımız var. Bunların haricinde de 600 bin Bulgaristan bağlantılı vatandaşımız Bursa’da yaşıyor. Bu açıdan bakıldığında öğrencilerimizin hem Türk, hem de Bulgar diplomaları olsun istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA