Portekizli Kızlar Yöresel Yemeklerini Tanıttı

Avrupa Birliği Hizmet Programı kapsamında Muş’ta çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlere katılan Portekizli kızlar, yöresel yemeklerinin tanıtımını yaptı.

Portekizli Kızlar Yöresel Yemeklerini Tanıttı
Genç Birikim Derneği’nin Avrupa Birliği Hizmet Programı Erasmus Plus kapsamında hazırladığı projeyle Muş’a gelen Portekizli Psikolog Daniela Neves ile İletişim ve Pazarlama Mezunu Joana Aguiar, ülkelerinin yöresel yemeklerini tanıttı. Programın açılış konuşmasını yapan Genç Birikim Derneği Başkanı Salih Yüce, tüm katılımcılara teşekkür ederek Avrupa Birliği destekli projelerinin devam edeceklerini söyledi.



Gençlik Merkezi’nin her zaman gençlerin hizmetinde olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, “Buradaki amaç kültürlerin kaynaşması. Özellikle Portekiz’den ilimize gelen iki öğrenci, Avrupa Birliği projesi çerçevesinde buradalar. Özellikle ilimizde böyle sosyal aktivitelerin olması mutluluk verici. Gençlik Merkezimizde bunun yapılması bizim için sevindirici. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“AMACIMIZ PORTEKİZ’İ TANITMAK”

Yaklaşık 9 aydır Muş’ta olduklarını kaydeden Portekizli Psikolog Daniela Neves ise, “Biz Avrupa Birliği hizmeti kapsamında buradayız. Bu bir Avrupa Hizmeti Programı, Erasmus Plus’ın altında. Biz Genç Birikim Derneği kapsamında buraya geldik. Bugün itibariyle 9 aydır buradayız ve bu gecede Portekiz gecesini düzenledik. Bu gecedeki amacımız Portekiz’i tanıtmak, Portekiz kültüründen bahsetmek ve bir şeyler paylaşmaktır” diye konuştu.

Psikolog Daniela Neves’in Portekiz mutfağına ait Tuna Pate (ekmekle yenen aperatif), ıspanak çorbası, tavuk ve fasulye ile yapılan sulu yemek, tatlı çeşitlerini davetlilere tanıtmasının ardından yemeğe geçildi. Muş köftesinin yanı sıra pirinç pilavı, salata ve çeşitli tatlıların da bulunduğu ikramları tadan davetliler, emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra program son buldu.

Muş Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Kızılay Derneği Muş Şube Başkanı ve Kızılay Genel Merkezi Disiplin Kurulu Üyesi Cengiz Koç ve sivil toplu kuruluşu temsilcileri ve davetli gençler katıldı.

Kaynak: İHA