OMÜ Öğrenci Butiği Bağış Bekliyor

Kurulduğu günden beri binlerce öğrenciye hizmet veren Ondokuzmayıs Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Öğrenci Butiği, hayırseverlerden kıyafet yardımı bekliyor.

OMÜ Öğrenci Butiği Bağış Bekliyor
OMÜ Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak ihtiyaç sahibi öğrencilere destek amacıyla kurulan Öğrenci Butiği bugüne kadar binlerce öğrenciye hizmet verdi. ’Sosyal Market’ temelli olarak 2010 yılında kurulan Öğrenci Butiği’nde ihtiyaç sahibi öğrencilere kıyafet(mont, pantolon, kazak, gömlek, ayakkabı vb.) yardımı yapılıyor. Öğrenciler bir eğitim- öğretim yılı içerisinde istedikleri 4 ürünü alabiliyor. Bunun için öğrenci kimlik kartlarını göstermeleri yeterli oluyor. Ayrıca bazı öğrencilere butikte dönüşümlü olarak part-time çalışma imkanı sunularak öğrencilere destek olunuyor.

ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA

2010 yılından beri faaliyetlerini sürdüren OMÜ Öğrenci Butiği bu güne kadar binlerce öğrenciye binlerce parça kıyafet ulaştırmış ve ulaştırmaya devam ediyor. Öğrenci Butiği’ne 2015 yılı içerisinde kurum ve şahıslar aracılığıyla 5 bin 532 ürün bağışı yapıldı. Son 3 aylık süreçte ise 517 öğrenciye bin 258 parça kıyafet ulaştırıldı. Öğrencilerin Butiğe olan ilgisi her geçen gün artarak devam ediyor. Fakat stoklardaki ürünlerle talepleri karşılamakta ve özellikle mevsimine göre ürün temininde oldukça sıkıntı yaşanıyor. Öğrenci Butiği çalışmalarının etkili olabilmesi ve daha çok öğrenciye ulaşılabilmesi için hayırsever vatandaşların Öğrenci Butiği’ne yardımları bekleniyor.

"SAMSUN’UN BÜYÜK FİRMALARINDAN DESTEK BEKLİYORUZ"

OMÜ Öğrenci Butiği hakkında açıklamalarda bulunan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Öğrenci Butiği’nin ihtiyaç sahibi olan öğrencilerin ihtiyacını karşılamak için kurulduğunu söyledi.

Öğrencilere verilmek üzere kurumsal veya kişisel olarak yapılan bağışların butikten öğrencilerin hizmetine sunulduğunu belirtti.

Prof. Dr. Sevilhan Mennan konuşmasında, "Öğrenci Butiği bizim üstünde durduğumuz ve destek beklediğimiz bir konu. Bu noktada Samsun’da bize destek olan giyim firmalarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Fakat her geçen gün öğrencilerinin butiğe ilgisinin artması ihtiyacı karşılama noktasında bizi sıkıntıya sokuyor. Bu kapsamda hayırsever vatandaşların ve Samsun’un büyük firmalarından butiğimize destek olmalarını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA