-Yunanistan Dışişleri Bakanlığı DEB Partisi Binasına Yapılan Saldırıyı Kınadı

ATİNA - Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Gümülcine kentinde, Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi'nin (DEB) merkez binasına düzenlenen saldırıyı kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, olayın aydınlatılması ve faillerinin adalete teslim edilmesi için Yunan yetkili makamlarının gerekli tüm çalışmaları yapacağı belirtilerek, "Komotini'de, Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi'nin bürolarına yapılan şiddet saldırısını kesin bir şekilde kınıyoruz. Bu gibi provokatif hareketler Müslüman ve Hristiyanların yıllardır birlikte var olmalarını tanımlayan barış ve işbirliği ile tamamen tezat oluşturmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

DEB'nin, Yunanistan'ın Gümülcine kentinde bulunan binasına dün gece yapıldığı tahmin edilen saldırıda, binanın kapısını kırarak içeri giren saldırganlar, duvarlara mavi boya ile "Trakya'nın bekçileri" yazarak, özel bir bölümde muhafaza edilen partinin kurucusu Dr. Sadık Ahmet'in ölümüne neden olan kazada kullandığı otomobili çalmıştı.

Merhum Dr. Sadık Ahmet'in 1991 yılında kurduğu Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi Yunanistan'da yaşayan Batı Trakya Türklerinin hakları için mücadele ediyor.

Kaynak: AA