Siirt'te Yabancı Uyruklu Öğrencileri Bilgilendirme Toplantısı

Siirt Valiliği tarafından, kentte eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Siirt Valiliği tarafından, kentte eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’ın talimatları ile İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, Siirt’te eğitim gören yabancı öğrencilere E-İkamet ve Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER) ve diğer konular ile ilgili detaylı bilgiler verildi.

Siirt Üniversitesi konferans salonunda yapılan toplantıda, Türkiye'deki yabancı uyruklu öğrencilere hangi hallerde ikamet izni verileceği ve ikamet izninin süreleri hakkında bilgilerin aktarılırken, Siirt İl Göç İdaresi Uzmanı Volkan Arıkan tarafından öğrencilere sunum yapıldı.

Toplantıda, öğrencilerin internet üzerinden oturma izni alması ve oturma izni uzatma başvurusu yapabilecekleri E-İkamet sistemi tanıtıldı.

Toplantı, yabancı uyruklu öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

Toplantıya, Siirt İl Göç İdaresi Müdürü Abdullah Kaplan, Siirt Üniversitesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, diğer kamu kuruluşlarının yetkilileri, yabancı öğrenciler ve davetliler katıldı.
Kaynak: AA