Kuş Cenneti'nde Kaçak Avcılık Denetimleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde avlandıklarını tespit ettiği 18 kişiye cezai işlem uyguladı

SAMSUN - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde avlandıkları belirlenen 18 kişiye para cezası ve idari yaptırım uyguladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, AA muhabirine, Kuş Cenneti'nde jandarma timleriyle ortak denetim yaptıklarını söyledi.

Balıkgöl, Uzungöl, Gıcı Gölü, Tatlı Göl, Çernek ve Liman Gölü çevresinde yaptıkları denetimlerde 373 avcıyı kontrol ettiklerini bildiren Kılınçer, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde yasa dışı avlanan 18 kişi belirlendiğini ifade etti.

Bunlardan 16'sına toplam 6 bin 111 lira para cezası uygulandığını belirten Kılınçer, 2 kişinin de idari yaptırım uygulanarak adliyeye sevk edildiğini anlattı.

Kılınçer, denetimlerde 16 otomatik av tüfeği ve 112 fişek ile yasa dışı avlanan 17 yaban ördeği, 23 karameke ve 38 sakarmekeye el konulduğunu kaydetti.
Kaynak: AA