AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Koçer Açıklaması

"Rusya meselesiyle ilgili Gaziantep ihracatına baktığımız zaman yüzde 1,5 Rusya'ya ihracatımız söz konusu. İhracat toplamında Gaziantep'i etkileyecek bir durum yok"

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Nejat Koçer, "Rusya meselesiyle ilgili Gaziantep ihracatına baktığımız zaman yüzde 1,5 Rusya'ya ihracatımız söz konusu. İhracat toplamında Gaziantep'i etkileyecek bir durum yok" ifadesini kullandı.

Gaziantep Sanayi Odası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Koçer, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koçer, Gaziantep ekonomisinin, sanayisinin, istihdamının ve ihracatının Türkiye ekonomisi için önemli bir konumda olduğunu belirtti.

Dünya ticaretinde yaşanan gerilemeye dikkati çeken Koçer, şunları kaydetti:

"Son aylarda Türkiye'de birçok şehirde ihracatın gerilemesine rağmen Gaziantep'in ihracatında çok küçük rakamlarla düşüş var. Uzun yıllardır ihracatta 6. sırada bulunan Gaziantep'in, 5. sıraya çıkmış olması da son derece memnuniyet vericidir. Dünyada zaten genel bir küçülme var. Dünya ticaretinde bir gerileme var. Bütün bunları dikkate aldığınız zaman Gaziantep'in ihracat rakamları son derece normal seviyede. Tabii, bölgedeki hareketlilikler ve bütün bunların neticesinde Gaziantep'in ihracatta iyi olduğunu ve sanayisinin gücüyle rekabetçi olduğunu gözlemliyoruz."

Rusya ile Türkiye arasında yaşanan olayların Gaziantep ekonomisine olan etkisini değerlendiren Koçer, "Rusya meselesiyle ilgili Gaziantep ihracatına baktığımız zaman, yüzde 1,5 Rusya'ya ihracatımız söz konusu. İhracat toplamında Gaziantep'i etkileyecek bir durum yok" ifadesini kullandı.

GSO Başkanı Konukoğlu da ihracatı artırmak için yeni pazarlar bulma konusunda çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Gaziantep ihracatına ilişkin bilgiler veren Konukoğlu:

"Gaziantep ihracatının yüzde 90'nından fazlasını sanayi ürünleri oluşturuyor. Bu ürünleri dünyanın 177 ülkesine ihraç ediyoruz. Daha önce ağırlığımız Ortadoğu ülkeleriyken şu anda Afrika ve Amerika ülkelerine ihracat gerçekleştiriyoruz. Son üç ayda bizi mutlu eden bir durum da ihracat yapan iller sıralamasında Ankara’yı geçerek beşinci sıraya yükselmemizdir. Gönül ister ki, ilk 3'e girelim.  Bunu başarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gaziantep her zaman için lider olmaya, Türkiye'nin önüne her zaman farklı sloganla çıkmaya hazır bir şehirdir. Bunu da önümüzdeki 4 yıllık süreçte bütün seçilmiş arkadaşlarımızla el birliğiyle yapacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA