Kayseri Büyüklşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik Açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçelerin ihtiyaçlarını yerinde görmek ve 2016 yılı yatırımlarını planlamak üzere yaptığı ilçe gezilerini Özvatan ile sürdürdü. Başkan Çelik, "İlçelerdeki hayat standardını şehirlerdeki standarda yükseltmek için çalışıyoruz" dedi.

Kayseri Büyüklşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik Açıklaması
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Özvatan programına İlçe Kaymakamı Uğur Yıldırım’ı ziyaret ederek başladı.

İlçelerin ihtiyaçlarını ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımları yerinde görmek için bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Çelik, "Önümüzdeki yılı planlamak için sizlerin ve ilçe halkının taleplerini almak üzere geldik. İlçelerimizdeki hayat standardını şehirdeki hayat standardı seviyesine çıkarmak içi gayret ediyoruz" dedi.

Büyükşehir Yasası çıktıktan sonra Özvatan’a 11 milyon liralık yatırım yapıldığını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, ilçenin nüfusu göz önüne alındığı takdirde bu yatırım miktarının çok iyi bir seviyede olduğunu söyledi.

Dertlerinin ilçede yaşayan insanları yaşadıkları ve mutlu oldukları yerde tutmak olduğunu vurgulayan Çelik, planlamaları bu doğrultuda yaptıklarını belirtti.

İlçe Kaymakamı Uğur Yıldırım da meydan düzenlemesi, kadın ve gençlik merkezi, parklar ve mesire alanları gibi Büyükşehir yatırımlarının Özvatan için çok önemli olduğunu dile getirdi. İlçe nüfusuna oranla aldıkları hizmetin çok iyi olduğunu ifade eden Yıldırım, yatırımlardan dolayı Başkan Çelik’e teşekkür etti. Daha sonra Başkan Çelik ile Kaymakam Yıldırım Özvatan’ın ekonomisine katkı verecek projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundular. Kaymakamlık ziyaretinin ardından ilçe meydanına geçen Başkan Mustafa Çelik, burada bulunan bir balıkçıdan balık aldı ve hayırlı işler temennisinde bulundu. Daha sonra AK Parti İlçe Teşkilatına geçen Başkan Çelik, İlçe Başkanı Nasip Aksoy ile görüştü. İlçe Başkanı Aksoy, ziyareti ve yapılan yatırımlar nedeniyle Başkan Çelik’e teşekkür ederek Karayolları, DSİ ve Kalkınma Bakanlığı uhdesinde bulunan dört ayrı projeyle ilgili Başkan Çelik’ten destek istedi.

Olumsuz hava şartlarına rağmen Büyükşehir ekibiyle birlikte Özvatan’a geldiklerini dile getiren Başkan Çelik ise "Özvatan’ın derdiyle dertlenmek için buradayız. Başkanımızdan talepleri aldık. Görüyoruz ki yeni taleplerde belediye işi yok. Demek ki belediyemiz Özvatan’da üzerine düşeni yapmış ve yapmaya da devam ediyor" dedi.

AK Parti İlçe binasında muhtarlar ve vatandaşların taleplerini de dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, buradan Özvatan Belediyesi’ne geçti. Başkan Çelik’i, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir belediye binası önünde karşıladı ve ilçe meydanındaki şelale ile Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan meydan düzenlemesini gösterdi. Özvatan Belediyesi’nde yapılan yatırım toplantısında Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde yaptığı toplantıları çok önemsediğini ve takdirle karşıladığını ifade eden Halit Demir, "Bugüne kadar ihmal edilmiş ilçelerimizden Özvatan’a şimdiye kadar yapılmamış büyük hizmetlerin yapıldığını ve yapılmakta olduğunu görüyoruz. Bu hizmetler nedeniyle teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Mustafa Çelik de soğuk kış gününde Özvatan’da sıcak bir şekilde karşılandıklarını belirterek ilçe halkına teşekkür etti.

Büyükşehir Yasası çıktıktan sonra ilçede yerinde tespitler yapıldığını ve bu tespitler doğrultusunda yatırımlara başlandığını dile getiren Başkan Çelik, "Şimdi kış döneminde önümüzdeki yılı planlıyoruz. Planlamayı yapmak üzere de tam kadro Özvatan’a geldik. Talepleri yerinde tespit ederek yapacağımız işleri projelendirelim istiyoruz" dedi.

Yatırım toplantısında daha sonra muhtarlar ve vatandaşlar görüş ve önerilerini dile getirdiler. Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir’de ilçesine yapılması gerekenlerle ilgili Başkan Çelik’e bir dosya sundu. Başkan Mustafa Çelik toplantının ardından ilçede yapılmakta olan Kadın ve Gençlik Merkezi ile yapılmış olan Şelale Park’ta incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA