361'İnci Kısa Dönem Yükümlülerin 'ANT İçme Töreni'

İstanbul İl Jandarma Komutanlığında, temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 361’inci kısa dönem yükümlülerin “Ant İçme Töreni” sıralı komutan ve asker aileleri ve yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

361'İnci Kısa Dönem Yükümlülerin 'ANT İçme Töreni'
İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca, temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 361’inci kısa dönem yükümlülerin “Ant İçme Töreni” 04 Aralık 2015 tarihinde Alemdağ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı Kışlasında gerçekleştirildi.

Ant içme törenine askeri ve mülki yetkililer ile Kısa dönem yükümlülerin aileleri katıldı.

Törende birliğe ilk katılan er ile eğitim, atış ve sporda başarı gösteren kısa dönem yükümlülere ödülleri askeri ve mülki erkan tarafından takdim edildi.

361’inci kısa dönem yükümlüler adına konuşmayı yapan J. Er Erkut Atasoy, asker olmanın heyecanını ve gururunu yaşadıklarını, aziz vatanın her karış toprağını kanları ile sulayan asil neslin torunları olarak aldıkları bu kutsal görevin bilincinde olduklarını, komutanları sayesinde askeri disiplin, intizam ve birlik ruhu içinde iyiliği ve güzelliği öğrendiklerini Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda şehit atalarımızın emanetine sahip çıkacaklarını ifade etti.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan İstanbul İl Jandarma Komutanı J. Kur. Alb. Gürcan Sercan yaptı. Sercan, konuşmasında ailelere, kutsal vatan toprakları üzerinde, vatan hizmetini yerine getirmek amacıyla bu kutsal ocağa coşkuyla, heyecanla gelen evlatlarının karşılarında gururla onurla durduğunu, bir an olsun ayrı kalmalarına tahammül edemedikleri ancak kutsal görev için onur ve gururla bu ocağa gönderdikleri evlatlarının, sadece onların evlatları değil, aynı zamanda kendilerinin de evlatları olduğu vurgusunda bulundu.

Ant İçme Törenine katılan aileler de, burada bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını, ant içen yakınları ile gurur duyduklarını ve duygularını ifade etmekte zorlandıklarını ifade ettiler.
Kaynak: İHA