Yalova'da 'Bağımlılığa Dur De' Konferansı

Yeşilay Yalova Şubesi ve Yalova Gençlik Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gençlere yönelik "Bağımlılığa Dur De" konulu konferans düzenlendi.

Yalova'da 'Bağımlılığa Dur De' Konferansı
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Raif Dinçkök Kültür Merkezi'ndeki konferansta geleceği tasarlayan ülkelerde gençlere büyük önem verildiğini söyledi.

Dünyada ülkelerin üçe ayrıldığını işaret eden Eruslu, şöyle konuştu:

"Birincisi geçmişte kalan ülkeler, ikincisi bugünü yaşayan ülkeler ve üçüncüsü ise geleceği tasarlayan ülkelerdir. Geleceği tasarlayan bir ülke olmamız için coğrafyamızı, tarihimizi, iklimimizi ve insanımızı iyi değerlendirmemiz gereklidir. İnsanı değerlendiren ve istikbale hazırlayanlar gençlerdir. Gençler düşünceleri tarafından yönetilir. Düşünceler fikirleri, fikirler hareketleri, hareketler alışkanlıkları, alışkanlıklar ise karakterleri belirler. Eğer biz gençlerimizin düşüncelerini şekillendirirsek ülkemizin de istikbalini şekillendiririz."

Yalova Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder de çağın en büyük sorununun internet bağımlılığı sorunu olduğunu ve bu yönde gençlere yönelik çalışma yapılması gerektiğini ifade etti.

Programda daha sonra Üsküdar Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. İsmail Tayfun Uzbay, İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman ve Yalova Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Suat Soydemir sunum yaptı.

Kaynak: AA