Terör Mağduru Aileler Yeni Yıla Buruk Giriyor

Terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, huzur ve güven ortamının bir an evvel tesis edilmesini ve normal yaşantılarına dönmek istiyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, huzur ve güven ortamının bir an evvel tesis edilmesini ve normal yaşantılarına dönmeyi bekliyor.

Kentin sosyal ve ekonomik bakımdan kalbi sayılan Sur'dan, terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan hendekler, kurulan barikatlar ve gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle göç etmek zorunda kalan vatandaşlar, yeni yıla evlerinden uzakta girmenin burukluğunu yaşıyor.

Söz konusu ailelerden bir bölümü, terör saldırıları ve can güvenliği endişesiyle kentin farklı semtlerindeki yakınlarının yanına sığındı. Yardıma muhtaç olanların barınma, yiyecek, giyecek gibi ihtiyaçları ise Sur Kaymakamlığınca karşılanıyor. Görevliler, psikolojik destek de sağlanan bu vatandaşlara büyük özveriyle hizmet ediyor.

Kaymakamlık tarafından ihtiyaçları karşılanan Sur sakinlerinden 40 yaşındaki K.S, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırıları nedeniyle hayatının en zor günlerini geçirdiğini söyledi.

Ailesiyle evinden ayrılıp yaklaşık 40 gün akrabalarının, arkadaşlarının yanında kaldıklarını, şu anda ise kaymakamlığın desteğiyle kendilerine barınma imkanı sağlandığını belirten K.S, "Bize çok güzel imkanlar sunuluyor. Yemek veriliyor, odamız çok sıcak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

K.S, yeni yıl için en önemli beklentilerinin bir an evvel bölgenin huzura kavuşması ve evlerine, normal yaşantılarına dönmek olduğunu vurguladı.

Dört çocuk annesi B.D. ise terör saldırıları nedeniyle bir aydır çoluk çocuk mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

Daha önce Sur'da tek odalı evde ikamet ettiklerini aktaran B.D, şöyle konuştu:

"Bina bizim değildi ama huzurluyduk. Bu saldırılar çıktıktan sonra evimizin dışında kaldık. Birileri bize yardım elini uzatsın. Çoluk çocuğumuz var, onlara da günah. Yeni yıla sanki yasta giriyoruz. Yeni yıla barış ve huzurla girmek istiyorduk. Biz de kan dökülmesin, analar ağlamasın istiyoruz. Bir çözüm bulsunlar. Nereye kadar bu böyle devam edecek, nereye kadar çoluk çocuk evimizden ayrı yaşayacağız?"
Kaynak: AA