SAÜ Gazileri Ağırladı

Bağımsız ölçümlerde alanında ODTÜ’den sonra akademik başarı sıralamasında ülke genelinde ikinci olan SAÜ Eğitim Fakültesinde gaziler savaşın tavsiye edilecek bir şey olmadığını belirterek sorunların masa başında kalemle çözülmesi gerektiğini vurguladı.

SAÜ Gazileri Ağırladı
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Programı öğrencileri gazileri misafir etti. Sakarya Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Erol Demir, Kıbrıs Gazisi Hüseyin Cantaez ile Kore Gazisi Selim Demir bir ders kapsamında katıldıkları programda barışın önemine değindi, savaşın meydana getirdi yaralardan bahsetti.

Türkiye Cumhuriyeti Tarihi dersinde Yrd. Doç. Dr. Hülya Çelik rehberliğinde geleceğin öğretmenlerine “Sözlü Tarih” yöntemiyle Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı konusunda yaşadıklarını anlatan gaziler ayakta alkışlandı. Sözlü Tarih yöntemi ile geçmiş, şimdi ve gelecek ile ilgili önemli mesajlar verdi. Program sonunda ise gazilerle bol bol öz çekim gerçekleştirildi.

Başkan Erol Demir ve Gazi Cantaez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne barış amacıyla harekatın yapıldığını ve o dönemlerde Türk vatandaşların çeşitli insan hakları ihlallerine maruz kaldıklarını dile getirdi. Demir ve Cantaez barış harekatının nasıl olduğunu, hangi zorluklarla karşılaştıkları konusunda bilgiler verdi, öğretmen adayı öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Kore Savaşı hakkında bilgi veren Gazi Selim Demir ise göğüs göğse çarpışmalar yaşadıklarını dile getirdi. Savaşlara katılan biri olarak öğrencilere “Önce barış” mesajı veren Demir, “Harp tavsiye edilecek bir şey değil. 50 yıl geriye gidiyor bir ülke. Güç kullanmak işe yaramıyor. Sorunlar masa başında kalemle çözülmeli. Harp, savaş iyi bir şey değil. Olmasın hiçbir yerde” dedi.

Güney Kore halkının yapılan hizmetlerden dolayı Türkleri çok sevdiğini dile getiren Gazi Selim Demir çarpıcı bir de soru sordu. Demir şunları kaydetti, “Bugün Güney Kore dünyanın gelişmiş ülkesidir. Türkiye oradan yaklaşık 25-30 yıl önce harpten çıkmıştır. Ama bugün G.Kore ileri seviyededir. Bunun nedeni nedir? Bunu sordum. Çalışmak ve birliktelik. Bizlerde çalışmalıyız.”

Ders sonunda öğrencilerle birlikte verilen ortak mesajda ise Irak, Suriye gibi ülkelerde yaşanan savaş ortamları hatırlatılarak, “Ülkemizin, barışın kıymetini bilelim. Birlikte olalım. Birlikteliğimizi bozmayalım. Çalışalım. Eğitime önem verelim. Savaşın kazananı olmaz. Barışı koruyalım.” vurgusu yapıldı. Ders sonunda Yrd. Doç Dr. Çelik ve öğrenciler gazilere teşekkür ederek plaket verdi.
Kaynak: İHA