Şemdinli'de 'Engelli Eğitimi' Üzerine, Ailelere Film İzletildi

Şemdinli ilçe Gençlik Merkezi ve Ters Lale Rehabilitasyon Merkezi tarafından engelliler ve ailelerine, "Eğitim ve Engelli Eğitimi" konulu film gösterimi düzenlendi.

Şemdinli Halk Eğitim Merkezi konferans salonundaki programda konuşan İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Muzaffer Akdeniz, eğitimle beraber farklı bir etkinlik yapmak istediklerini, bu nedenle sinema formatında, sinema tadında film izletmeyi amaçladıklarını söyledi.

Etkinlikle, bilinç seviyesini olumlu yönde değiştirmek, hem bilinçlenmeye yönelik hem de olayların içerisinden uzaklaştırıp baş başa kalmalarını sağlamak istediklerini aktaran Akdeniz, "Çoluk çocuğumuzu bundan sonraki gün ve haftalarda biraz daha katılımın fazla olduğu ortamlarda kendimizi anlamaya çalışacağız. Bir kısmımızın ailesinde, hepimizin ortamında, çarşısında, pazarında bulunan engelli öğrencilerimizin, kardeşlerimizin biraz daha iç dünyalarına girerek, yaşayarak, sahiplenerek onların hayatlarını değiştirmeye vesile olacağız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından "Eğitim ve Engelli Eğitimi" ile ilgili slayt gösterimi, ardından da "Her çocuk özeldir" filmi davetlilere izletildi.

Programa, Ters Lale Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Behzat Arslan, merkez öğretmenleri, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA