'Dünya Da En Çok Ziyaretçi Alan Kentler Arasında Edirne'nin Bulunması Gurur Verici'

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Dünya da en çok ziyaretçi alan kentler arasında Edirne'nin bulunması gurur verici" dedi.

'Dünya Da En Çok Ziyaretçi Alan Kentler Arasında Edirne'nin Bulunması Gurur Verici'
Gürkan, AA muhabirine, Euromonitör International’ın 2013 yılını baz alarak "Dünya genelinde en çok ziyaret alan 100 şehir araştırmasında" Edirne'nin 60'ıncı sırada listeye girdiğini söyledi.

Listede turizm başkenti Antalya'nın, Muğla'nın ve son sırada Artvin'in bulunduğunu da ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Edirne'de turizm istatistiklerinde temmuz ayı örneğine baktığımızda 575 bini yabancı olmak üzere 845 bine yakın kişi kapılarımızdan şehrimize giriş yapmış. Tüm yıla bakıldığında bu sayı 3 milyona yaklaşıyor. Gün geçtikçe Edirne dünyada daha fazla tanınmaya başlandı. Bunda hiç kuşkusuz UNESCO listesinde yer alan Selimiye Camii ve Külliyesi'nin büyük payı var. Bu anlamda Edirne'nin geleceği parlak, parlayan bir şehir, bunu hep dile getiriyoruz.

Dünya da en çok ziyaretçi alan kentler arasında Edirne'nin bulunması gurur verici. Bu anlamda gelen turist sayısının artırılması en baştaki hedefimizdir. Bilindiği üzere turizm bacasız sanayidir, turizm pastasından kente katma değer için en fazla payı alabilmek adına şehrin tüm dinamikleriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Kaynak: AA