'Akdeniz Üniversitesi 2015 Akademik Töreni'

ANTALYA - Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, "Nitelikli insan gücü yetiştirmek  toplumun özellikle ihtiyaç duyduğu alanlarda bilimsel araştırmalar yapmak ve yine bunları toplum yararına kullanmak üniversitelerin  görevidir "dedi.

Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda akademik unvan alan öğretim üyeleri için düzenlenen törende konuşan Ünal, akademik alanda kariyer yapmanın zor ve yoğun bir çaba gerektirdiğini dile getirerek, bu çabanın en önemli noktalarından birinin de akademik unvanların düzenlenen törenlerle taçlandırılması olduğunu belirtti.

Rektör Ünal, Akdeniz Üniversitesinde 388 profesör, 238 doçent, 480 yardımcı doçent, 524 öğretim görevlisi, uzman ve okutman olmak üzere toplam bin 627 öğretim elemanının görev aldığını, ayrıca 18 fakülte 6 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu ve 7 enstitüde, 699 araştırma görevlisinin, 60 bin 626 öğrenciye eğitim verdiğini kaydetti.

Üniversitelerin varoluş nedeninin eğitim ve araştırma olduğunu dile getiren Ünal, "Nitelikli insan gücü yetiştirmek  toplumun özellikle ihtiyaç duyduğu alanlarda bilimsel araştırmalar yapmak ve yine bunları toplum yararına kullanmak üniversitelerin görevidir" dedi.

Akdeniz Üniversitesi'nde başta bina olmak üzere altyapı eksiklerinin de büyük oranda giderildiğini vurgulayan Ünal, şöyle konuştu:

"Bundan sonraki dönemde en büyük hedefimizden birisi eğitimde kalitenin ve niteliğin arttırılması olacaktır. Bu amaçla fakültelerin eğitim programı akreditasyonu ve Yükseköğretim Kurulu tarafından çalışmaları başlatılan üniversitelerin akreditasyonu sürecinde, ülkemizde bu belgeyi almaya hak kazanan ilk üniversitelerden birisi olmak için sizlerin de desteğiyle gerekli tüm çalışmalar yapılmaya başlandı."

Açılış konuşmaların ardından 32 profesör, 67 doçent, 58 yardımcı doçent, cübbelerini giydi.

Bazı akademisyenlerin cübbelerini baba ve anneleri, bazılarınınkini ise eş ve çocukları giydirdi.

Kaynak: AA