AK Parti Grup Başkanvekili Turan Açıklaması

"Milli şuurun başkenti Çanakkalemize ne kadar yatırım yapılsa az"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, milli şuurun başkenti Çanakkale'ye ne kadar yatırım yapılsa az olduğunu bildirdi.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2,9 milyar lira toplam yatırım bedeliyle yapımı tamamlanan 175 tesisin toplu açılışının Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapıldığını, bu yatırımlar içinde Çanakkale'de hizmete alınan eserlerin 81 milyon lira olduğunu anımsattı.

Bakanlığın 13 yılda Çanakkale'ye yaptığı yatırımlarla ecdadın mirasına sahip çıktığını, her karış toprağı tarih kokan Çanakkale'yi adeta ihya ettiğini aktaran Turan, şunları kaydetti:

"Toplu açılış töreniyle zirai arazilere sulama suyu sağlanacak. Yeni orman yolları, yangın havuzları, ağaçlandırma, orman köylüsüne destek gibi çok fazla kalemde yatırım hizmete alındı. Çanakkale'de yapılacak çok iş var. Tüm bakanlıklarımızın nezdinde Çanakkale'de yürütülen projeler var. Çanakkale önümüzdeki süreçte de yatırım planlarında yer almaya artarak devam edecek. Milli şuurun başkenti Çanakkale'mize ne kadar yatırım yapılsa az. Daha fazlasını gerçekleştirmek için çalışacağız. Şehrimize 81 milyon lira karşılığında hizmet kazandıran Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na tüm hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum."
Kaynak: AA