'Ertuğrul 1890' Filminin Galası

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Ertuğrul 1890" filmine ilişkin, "Film, aslında korumamız gereken temel şeyin kalbimizdeki iyilik duygusu olduğunu, nereden, hangi kültür ve inançtan olursak olalım, bunu korumamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor" dedi.

Ünal, İstanbul Zorlu Performans Gösteri Merkezi'ndeki "Ertuğrul 1890" filminin galasında yaptığı konuşmada, Türk sinema tarihindeki en büyük bütçeli yapımlarından biri olan filmin, dünya standartlarında ses ve görüntü efektleriyle hazırlandığını ve iki ülkede 4,5 ayda tamamlandığını söyledi.

Filmin, insanlık ve yardımlaşma duygularına aslında bugün herkesin ne kadar ihtiyacı olduğunu hatırlattığını belirten Ünal, "Film, aslında korumamız gereken temel şeyin kalbimizdeki iyilik duygusu olduğunu, nereden, hangi kültür ve inançtan olursak olalım, bunu korumamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor Bu iyilik duygusunun sinema diliyle ifade edilmesi ayrı bir güzellik" diye konuştu.

Ünal, kitlelere doğrudan ulaşan sinemanın, kültürün tanıtmasına sağladığı katkı açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Sinemaya aktarılan desteğe de değinen Ünal, "2002'ye kadar sineme sektörüne aktarılan destek 5,7 milyon lirayken, biz 10 yılda 146 milyon dolar destek sağladık. İnsana ait olan ve insanca olan şeylerin yaşatılması gerekiyor. Bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Yutaka Yokoi de filmin Japonya'da çok beğenildiğini ve ilgiyle izlendiğini söyledi.

Japon-Türk dostluğunun artarak devam ettiğini ifade eden Yokoi, "Ülkelerimiz halkları arasındaki dostluk, dünyada her zaman örnek olarak gösteriliyor. Ülkelerin arasındaki dostluk hikayelerinin anlatılmasına devam edilmesini ve yeni dostluk hikayelerinin oluşmasını arzu ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA