Başbakan Davutoğlu Açıklaması 'Doğrudan İnsanın Yüreğine İşleyen Bir Sinema Dili Kullanılmış'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Ertuğrul 1890" filminde doğrudan insanın yüreğine işleyen bir sinema dili kullanıldığını belirtti. Yapılan iyiliklerin unutulmadığını ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Bizler nasıl Japonlar’ın o büyük insanlık dersi ile hala etkileniyorsak Türkiye’nin mültecilere yaptığı yardımlar da asırlarca anlatılacak” dedi.

“Ertuğrul 1890" filminin gala gösterimine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, filmin ardından açıklamalarda bulundu. Filimde en güzel anlatılan hususun fedakarlıkla yükselen bir dostluk olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Filmi izlerken bundan 4 yıl önce Libya’da gerçekleştirdiğimiz tahliye esnasında ülkelerine gitme imkanı bulmayan bin 500 Vietnamlı işçinin ülkelerine tahliye edildiği anları da hissettim. Milletimizin geçmişinde büyük destanlar, hüzünler, fedakarlıklar var. Hiç unutulmayan gelecek güçlü hafıza ile nesillere aktarılan kahramanlık hikayeleri var. Burada Türkler ve Japonlar, Asya’nın iki ucunda ama gönüller birbirine yakın, yürekleri her zaman karşılıklı fedakarlık, dostluk ile çarpmış iki millet olarak bu filmde anlatıldığı gibi kıyamete kadar da dost kalacaklar. Doğrudan insanın yüreğine işleyen bir sinema dili kullanılmış. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“TÜRKİYE’NİN MÜLTECİLERE YAPTIĞI YARDIMLAR DA ASIRLARCA ANLATILACAK”

Yapılan iyiliklerin hiçbir zaman unutulmadığını aktaran Başbakan Davutoğlu, “Emin olun Suriye’den gelen 2 milyonu aşkın mülteci kardeşimizin de her birinde bu güzel hikayenin izleri vardır. Her birinin hafızasında Türkiye’ye duyulan minnet duygusu vardı. Bizler nasıl Japonlar’ın o büyük insanlık dersi ile hala etkileniyorsak Türkiye’nin mültecilere yaptığı yardımlar da asırlarca anlatılacak. Bütün mazlum milletler de bizim yaptığımız iyilikleri unutmayacak. Daha nice hikayeler var sinema dili ile anlatılması gereken” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA