Esnaf Ve Sanatkara Sıfır Faizli Kredi Desteği

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Adem Burulday, esnaf ve sanatkarlara hazine destekli sıfır faizli kredi desteği verilmeye başlandığını bildirdi.

Burulday, yaptığı yazılı açıklamada, 16 Aralık tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile esnaf ve sanatkarlara iki yeni sıfır faizli kredi imkanı getirildiğini belirtti.

Bu kredi imkanlarının ilkinde esnaf ve sanatkarların, makine, ekipman ve demirbaş alımları, işyeri modernizasyonu, hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olduğunu ifade eden Burulday,  bu kapsamda 30 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredi kullandırıldığını kaydetti.

Burulday, diğer kredi imkanının ise Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) üzerinden sağlandığını dile getirerek, şu bilgileri verdi:

"KOSGEB tarafından sağlanan diğer hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç olmak üzere KOSGEB Girişimcilik Destek Programını bitiren, başvuru tarihinde 30 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkarlar KOSGEB tarafından onaylanan projelerini bankaya sunmaları durumunda 100 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredi kullanabileceklerdir. 2015 yılında başlayan ustalık belgesi sahibi girişimci esnaflar ile kaybolmaya yüz tutmuş meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara yüzde 100 faiz indirimli kredi imkanı da 2016 yılında devam edecektir.''

Adem Burulday, esnaf ve sanatkarlar için mevcut yüzde 50 faiz indirimli kredi imkanlarının da sürdüğünü de belirtti.

Kaynak: AA