Türkiye'nin Teknoloji Buluşması

Ankara Kalkınma Ajansı, TechAnkara Proje Pazarını bu yıl yine büyük bir organizasyonla, 24 Aralık Perşembe günü ATO Congresium Fuar Merkezinde gerçekleştirecek. 100 projenin yatırımcı ve iş çevreleriyle buluşacağı, tüm gün sürecek etkinliğin açılısını Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz gerçekleştirecek.

Bu yıl beşincisinin düzenlendiği Türkiye’nin teknoloji markası olma yolunda hızla ilerleyen TechAnkara Proje Pazarında, teknolojinin nabzını tutan ve sosyal medyada fenomen olan gazeteci-yazar ve TV programcısı Serdar Kuzuloğlu, değişik bakış açıları ve analizleri ile konuşmacı olarak yer alacak. Ayrıca, ülkemizin önemli erken aşama yatırım fonlarından DCP Partners da Erken Aşama Teknoloji Fikrinin Finansmanı başlıklı oturumda, girişimcilerle yatırım süreçleriyle ilgili ipuçlarını paylaşacak.

GİRİŞİMCİLER TECHANKARA PROJE PAZARINA ÖZEL EĞİTİM VE BİREBİR MENTORLÜKLER İLE HAZIRLANDI

Ankara Kalkınma Ajansından yapılan açıklamada, bu sene TechAnkara Proje Pazarına katılan girişimcilere etkinlik öncesi çok özel eğitim fırsatları sunulduğu belirtilerek eğitim sayesinde, girişimlerin ve ürünlerin ticarileşebilmesi, rekabetçiliğinin artması, maliyet, lojistik, üretim teknolojisi, satış ve pazarlamada avantaj sağlaması, etkili yatırımcı sunumları yapabilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Ayrıca katma değeri yüksek teknoloji ihracatı yapabilecek şirketler ortaya koymak ve bu şirketlere TechAnkara eko-sistemi içinde ihtiyaç duydukları kaynakları sunabilmek amacıyla TechAnkara Proje Pazarının 2015 çatısı altında birebir mentorlük hizmeti verildiği kaydedilerek şöyle denildi:

"Teknolojik altyapıyı, fikrin ve bilimsel buluşların ticarileşmesine yönelik süreçleri anlamaya ve uygulamaya yarayan, ihtiyaç duyulan sermayeye ve potansiyel müşterilere erişimi, etkin pazar analizi ve segmentasyonunu, bu süreçleri daha önce yaşayıp deneyim etmiş kişilerin sağladığı ve popüler adıyla mentorlük dediğimiz tecrübe ve akıl transferi yoluyla TechAnkara Proje Pazarı 2015 kapsamında inovasyona dayalı proje geliştiren girişimcilere sunuldu."

İKİLİ GÖRÜŞMELERLE SORUN-ÇÖZÜM PAZARI VE İŞBİRLİĞİ İMKANI: TECHANKARA PROJE PAZARINDA

24 Aralık’ta tüm gün gerçekleşecek TechAnkara Proje Pazarının 2015’te yenilikçi proje ve girişimcilerin potansiyel partner, yatırımcı ve müşterilerle tanıştığı bir buluşturma etkinliği olması sebebiyle normal koşullarda girişimcilerin kendi kaynak ve kapasiteleri ile ulaşamayacakları iş adamı, yatırımcı ve kendi talep ettikleri kişi ve kurumlara ulaşmalarının sağlandığı vurgulandı. Ayrıca, etkileşim, iletişim ve işbirliğinin hedeflendiği sorun çözüm pazarı ve ikili buluşmaların, projelerin iş dünyası temsilcilerine (B2B), potansiyel müşterilere (B2C) sunulmasının ve kamu kurumları ile işbirliği imkanlarının görüşülmesini (B2G) sağlayacağı kaydedildi.

TECHANKARA MARKASI GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Ankara’nın, son yıllarda sanayi sektöründe kaydettiği gelişmeler sayesinde Türkiye’nin önemli sanayi üretim merkezlerinden biri haline gelirken, üretim ve ihracat yapısının teknolojik düzeyi itibariyle de Türkiye ortalamasından büyük ölçüde farklılaşarak yüksek teknolojilere dayalı bir üretim yapısının geliştirildiği belirtildi. Ankara’nın bu yapısına hizmet eden TechAnkara Proje Pazarında yine yenilikçi projeler sergileneceği ifade edilerek projelerin, yatırımcılar ve iş çevreleri ile bir araya geleceği ifade edildi.

Etkinlik sayesinde projelerin kaynak ve pazar bulabileceğine dikkat çekilerek ticarileşme ve işbirliği fırsatlarının da ortaya çıkacağı bildirildi.

Etkinlik kapsamında projelerin yarışacağı ve başarılı projelere, birebir mentörlük, yurt dışı pazarlara giriş gibi teknoloji ticarileştirme odaklı ödül sunulacağı kaydedildi. Ayrıca Ankara Ticaret Odası ve Ankara Sanayi Odası, teknoloji odaklı komiteleri ile TechAnkara Proje Pazarı’na katkı sağlayacağı belirtilerek komitelerin, projeleri tek tek inceleyerek ürünlerin ve teknolojilerin hızlı ticarileşebilmesi için üye firmalarına yönlendireceği açıklandı.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen etkinliğin; Ankara’daki üniversiteler, üniversitelerin öğrenci kulüpleri, proje koordinasyon ofisleri, teknoloji transfer ofisleri, teknokentler, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Borsa İstanbul Özel Pazar, TÜBİTAK, TOBB, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, organize sanayi bölgeleri, KOSGEB, Türkiye Patent Enstitüsü, Türk Standartları Enstitüsü, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, TÜRKSAT, melek yatırımcı ağları, girişim sermayesi firmaları ve iş adamları dernekleri başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları işbirliğinde gerçekleştiği ifade edildi.
Kaynak: İHA