Türk Mermerciler Fas'ta Fuar Düzenleyecek

KAZABLANKA - İstanbul Mermer İhracatçılar Birliği (İMİB), 14-16 Ocak 2016 tarihleri arasında Fas’ın Kazablanka kentinde mermer ve doğaltaş fuarı düzenleyecek.

Uluslararası Mermer, Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Kazablanka’da düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Basın toplantısına İMİB Başkanı Ali Kahyaoğu, Türkiye Kazablanka Ticari Ateşesi Gökan Üsküdar, Fas Mermermerciler Derneği Başkanı Eyub Kahlavi ve Vifak Mermer Sanayi Marakeş Şube Başkanı Said Bujlida katıldı.

Kahyaoğlu, burada yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük dördüncü mermer üreticisi olan Türkiye’nin tecrübelerini Fas’a taşıyabilmenin sevincini yaşadığını belirtti.

Kahyaoğlu, "Türkiye, mermer sektöründe son otuz yılda 234 kat büyüyerek dünyanın sayılı mermer ihracatçıları arasına girdi, bu süreçte mermer ve değerli taş çıkarmak ve işlemek dışında mermer teknolojisi de gelişti. Türkiye olarak mermer sektöründeki teknolojik gelişimi ve tecrübeyi yurt dışına taşıyarak ihracat hacmimizi arttırmak istiyoruz'' diye konuştu.

Uluslararası Mermer, Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, Fas ve Türkiye mermer sektörü açısından bir ilk olma özelliği taşıyor.

Kaynak: AA