Irak'ta 26 Katar Vatandaşının Kaçırılması

Irak Dışişleri Bakanı Caferi, ülkesinin Katarlı avcıların kaçırılması olayıyla bir ilgisi bulunmadığını açıkladı

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, ülkesinin geçen hafta gerçekleşen Katarlı avcıların kaçırılması olayıyla bir ilgisinin bulunmadığını belirtti.

Kuveyt Dışişleri Bakanı Sabah el-Halid es-Sabah'la ortak basın toplantısı düzenleyen Caferi, "Irak'ta meydana gelen her şey hükümetin onayıyla gerçekleşmiyor. DAEŞ'in Musul'daki varlığı da mı Irak'ın onayıyla?" dedi.

Caferi, Irak'taki güvenlik zafiyetinin, ülke düşmanları tarafından kötüye kullanıldığını ifade etti.

Irak'ın güneyindeki Musenna Valiliğinin daha önce yaptığı açıklamaya göre, Irak İçişleri Bakanlığının onayıyla Irak'a gelen Katarlı avcılar, geçen hafta Musenna'nın Samava bölgesinde yaklaşık 70 araçtan oluşan kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişiler tarafından kaçırılmıştı.

Musenna Polis Dairesi Sözcüsü Albay Ali el-Acemi, AA muhabirine daha önce yaptığı açıklamada, "Avcılık için gelen Katarlılar, Musenna'nın Samava merkez ilçesine bağlı es-Selman ilçesindeki kampta bulunuyordu" diyerek, "İçlerinden 26 kişi kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından bilinmeyen yere kaçırıldı ve grupta bulunan 9 kişi kampta bırakıldı. Olayın gün yüzüne çıkması çok zaman almayacak çünkü uluslararası bir boyut aldı" ifadesini kullanmıştı.
Kaynak: AA