AK Parti Eskişehir Milletvekili Karacan Açıklaması

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, demiryolunun yer altına alınmasının ardından yapımına başlanan ancak ödenek ile ilgili sıkıntılardan dolayı durdurulan peyzaj çalışmalarına ilişkin, "Proje ile ilgili Yüksek Planlama Kurulu'ndan üçlü imza gerekiyor. Kalkınma, Maliye ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarının imzası gerekiyor. Bunun takipçisi olacağım" dedi.

Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından yaptırılan Dede Korkut Parkı içindeki bir kafede basın mensuplarıyla bir araya gelen Karacan, görev süresi boyunca Eskişehir ile ilgili tüm konularda şeffaf olacağını söyledi.

Kent merkezindeki kapalı kesitin üzerindeki peyzaj çalışmalarının Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren projesi içinde yer aldığını belirten Karacan, şunları kaydetti:

"Bu proje sırf Eskişehir'in peyzaj çalışması değil. Bununla ilgili dönemin TCDD Genel Müdürü ön protokolü Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e aktarmış. Projede mutabık kalınmış. Yapılacak projede kalan tarafları karşılıklı imza altına almışlar. Projede nerede ne yapılacağı açıkça belirtilmiş ve imza altına alınmış. Konu böyleyken, birilerinin çıkıp imzalanıp onay verdiği protokol ve projeye rağmen bir süre önce 'Burası bulvar olsun' açıklamasının tuhaf olduğunu ifade etmek isterim. Protokol imzalanırken TCDD ve Büyükşehir Belediyesinin iyi niyet içinde çalıştığını düşünüyorum. Proje kapsamında ödenek bittiği için çalışmalar durdu. Proje ile ilgili Yüksek Planlama Kurulu'ndan üçlü imza gerekiyor. Kalkınma, Maliye ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarının imzası gerekiyor. Bunun takipçisi olacağım."

-Şehir hastanesi

Karacan, 71 Evler Mahallesi'ne yapılması planlanan Şehir Hastanesi'ne ilişkin ise yükseklik koduyla ilgili sıkıntı çıktığını söyledi.

Özellikle askeri uçakların iniş güzergahında uçağın sol kanadına denk gelen bir yükseklik mevzusunun olduğunu belirten Karacan, "Bununla ilgili Milli Savunma, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ile Sağlık Bakanlığı konu üzerinde çalışıyor. Mania koduyla ilgili gerekli yazışmalar yapılmış. Bununla ilgili en kısa zamanda neticelenecek. Burayı alan firma sıkıntılar giderildikten sonra en kısa sürede yapıma yeniden başlayacak. Söz konusu projelerin gerçekleşmesi için üzerime düşeni fazlasıyla yapmaya hazırım" diye konuştu.

Karacan, bir gazetecinin Eskişehirspor'un ligdeki durumunu sorması üzerine, "En zor zamanlarında takımın yanında olmaya gayret ettik. Deplasmana bile gittik. Bundan sonra da fırsatımız oldukça takımın yanında olmaya gayret edeceğiz. Milletvekili olarak üzerimize düşen konularda beraber hareket ederiz. Tabi ki kimse düşmesini istemez. İnşallah Eskişehirspor o noktalara gelmez" dedi.

Kaynak: AA