Kuşadası'nda Toprak Kayması Mağdurları Sorunlarını Çözüm Arıyor

Kuşadası çevre yolun sanayi sitesi karşısında 2014 yılının Kasım ayında meydana gelen toprak kayması sonucu boşaltılan Mücella Emgin, Dergah ve Özgür sitesi sakinleri, yaşadıkları mağduriyete çözüm bulmak için her yolu deniyor.

Kuşadası'nda Toprak Kayması Mağdurları Sorunlarını Çözüm Arıyor
Her üç sitenin yöneticileri son olarak Aydın Valiliğini ziyaret ederek, sorunları için destek istedi. Bu arada, Son olarak Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Encümen Salonu’nda mağdurlarla bir araya gelerek Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İnşaat Mühendisiliği Bölümü öğretim üyeleri tarafından hazırlanan üç alternatifli çözüm önerisini paylaştı. Mağdurların sorunlarını dinleyen Kayalı, DEÜ tarafından sunulan üç önerinin de zemindeki kaymayı engelleyeceğini vurgulayarak “Uzun süren analizler sonucu 3 çözüm önerisi çıkartıldı. Bunlardan birini ortak kararla faaliyete sokup çalışmaları başlatacağız. İlk olarak o zemindeki kaymanın tamamen durmasını sağlamalıyız” dedi.

Ancak, hazırlanan projelerinin toprak kaymasından etkilenen evlerine ve yaşadıkları mağduriyete bir çözüm getirmediğini kaydeden site sakinleri, “Toprak kaymasının önlenmesiyle birlikte yaşadığımız maddi ve manevi mağduriyete çözüm bekliyoruz “ diye dert yandılar.
Kaynak: İHA