Erzurum'da Öğrencilere Belediyeden Kaynak Kitap Desteği

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, kent genelindeki 8 bin 270 lise son sınıf öğrencisine üniversiteye hazırlık için kaynak kitap desteğinde bulundu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin lise son sınıf öğrencilerine yönelik kaynak kitap desteği, Horasan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen dağıtım töreniyle başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kitap dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, bilginin, bilgi üretmenin, sorgulamanın ve araştırmanın en büyük değer olduğunu belirtti.

Gençlere iyi bir gelecek temin edebilmek için bu bilinçle hareket ettiklerini ifade eden Sekmen, şunları söyledi:

"Kurum olarak bir yandan eğitimi güçlendirip bir yandan da eğitimde bilgi teknolojilerini kullanmak için önemli yatırımlar yapıyoruz. En büyük arzumuz, öğrencilerimizin en iyi eğitim altyapısı, en geniş imkanlarla donanımlı ve birikimli gençler olarak, milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesini ve milletini seven, onun değerlerini önemseyen, demokrasiyi içselleştirmiş, insan hak ve özgürlüklerine saygılı bireyler olarak yetiştirilmesidir. Gençlerimiz yeni Türkiye'nin ve kadim şehrimizin geleceğidir. Milletçe yarınlarımıza güveniyor, çocuklarımıza daha yaşanabilir, kalkınmış ve müreffeh bir Erzurum bırakmak için gayret gösteriyoruz."

Sekmen, konuşmasının ardından öğrencilere kitap dağıtımını başlattı.

Kaynak: AA