Leıpzıg Bach Festivali Haziran'da 75 Bin Kişiyi Ağırlayacak

Sayıları 100’ü aşan etkinlikleriyle her yıl 75 bin kişinin ziyaret ettiği en önemli uluslararası müzik festivallerinden biri olarak gösterilen Leipzig Bach Festivali 10-19 Haziran 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Leipzig kentinde gerçekleştirilecek.

Bach Festivali önümüzdeki yıl, org bestecileri Max Reger ve Johann Sebastian Bach arasındaki müzikal bağları "Uyumun Sırları" teması altında işlenecek. Dünyaca ünlü Alman besteci Bach’ın geçmiş zamanlardaki uğrak yerlerine olan bağı ve St. Thomas Boys Choir ve Gewandhaus Orchestra gibi yerel müzik topluluklarının katılımıyla Leipzig Bach Festivali’nin özgün konser deneyimleri yaşatması bekleniyor.

LEIPZIG 2016’DA FESTİVALLERLE DOLU

Leipzig Opera House’un repertuvarı Richard Wagner’in "Twilight of the Gods" (Tanrıların Çöküşü) eserinin 30 Nisan 2016’da yapılacak festival galasının yanı sıra, Ring Cycle (Nibelungen Yüzüğü) adlı eserin 40 yıl sonra ilk olarak tümüyle sahnelenecek. 2016 yılında, Leipzig Opera House bu dörtlemeyi art arda dört gün (5-8 Mayıs 2016) sunan tek sahne olacak.

Dünyanın Gotik temalı en büyük toplantısı olan ve her yıl Whitsun’da gerçekleştirilen Wave-Gotik-Treffen’de (WGT) yaklaşık 20 bin kişi, dört günlük festival boyunca konserler, partiler, opera performansları, ortaçağ pazarları ve okuma etkinliklerine katılacak. Ortamda iyi bilinen oyunlar içeren özgün bir programın yanı sıra gelecek vaat eden çiçeği burnunda sanatçılar etkinliğin 25’inci yıldönümü çerçevesinde, 13-16 Mayıs 2016 tarihleri arasında hayranlarının karşısına çıkacak. Leipzig Stadtgeschichtliche Müzesi, WGT etkinliğinin Leipzig şehri için önemini 9 Mart-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında gösterilecek “Leipzig in Schwarz. 25 Jahre Wave-Gotik-Treffen” adlı özel bir sergiyle vurgulayacak.

Öte yandan Leipzig Bach Festivali’nin resmi ortağı olan Türk Hava Yolları’nın her gün İstanbul’dan Leipzig/Halle’ye sefer düzenleyeceği açıklandı.
Kaynak: İHA