MHP Afyonkarahisar Milletvekili Parsak Açıklaması

"(Sadık Ahmet'in kaza yaptığı aracın çalınması) Bu olay, Batı Trakya'da Türklerin bir kez daha sindirilmek istendiğini göstermektedir"

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Yunanistan'da 1995 yılında şüpheli bir trafik kazasında yaşamını yitiren Sadık Ahmet'in kaza yaptığı aracın çalınmasına ilişkin, "Bu olay, Batı Trakya'da Türklerin bir kez daha sindirilmek istendiğini göstermektedir" dedi.

Parsak, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, "Türklük nerede görülürse orada zulme uğramakta ve sindirilmeye çalışılmaktadır" ifadesini kullanarak, Yunanistan'da yaşayan Batı Trakya Türklerine ve azınlık kurumlarına ırkçı saldırıların yapılmasının ve bunu yapanların cezasız kalmasının gün geçtikçe sıradanlaştığını söyledi.

Şüpheli bir trafik kazasında yaşamını yitiren Doktor Sadık Ahmet'in, Batı Trakya'daki Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi bahçesinde sergilenen kaza yaptığı arabasının, geçtiğimiz günlerde çalındığını ve eylemi gerçekleştirenlerin, parti binasının duvarlarına "Trakya'nın bekçileri" yazdıklarını aktaran Parsak, MHP olarak bu olayı üzüntüyle karşıladıklarını ve kınadıklarını belirtti.

Partinin, 2014 yılındaki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde bölgede birinci çıkması üzerine Yunanistan'da meydana gelen şaşkınlığın, bu saldırıda etkili olduğunu savunan Parsak, "Menfur saldırının aynı zamanda Batı Trakya Türk toplumunu, Batı Trakya Türklerinin hukuk ve demokrasi mücadelesini hedef aldığı açıkça ortadadır. Bu olay, Batı Trakya'da Türklerin bir kez daha sindirilmek istendiğini göstermektedir" diye konuştu.

Parsak, "Bir mağduriyet gördüğünde büyük bir sahiplenme edasıyla iç politika malzemesi yapan, üzerine vazife olmayan her konuda ülkemizi riske sokacak politikalar yürüten AKP Hükümet'i, konu Türkler olunca bir köşeye sinmekte, bu konuları gündeme getirmek ve bu tür saldırılara tepki göstermek yine bizlere, yani MHP'ye düşmektedir" görüşünü savundu.

Türkiye ile İsrail ilişkilerindeki normalleşme iddialarıyla ilgili görüşü sorulan Parsak, "Biz burada MHP olarak devletimizi merkezine alan bir yaklaşımla öncelikle devletimizin yaklaşımını, devletimizi bugün itibarıyla yöneten AKP Hükümet'i'nin bununla ilgili resmi açıklamasını bekleriz" değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA