Milaslı Minikler Yerli Malı Haftası'nı Kutladı

Milas’ta öğrencilerin yöresel yemeklerle sağlıklı beslenmelerini cazip kılmak isteyen Atatürk İlkokulu öğretmenleri, Yerli Malı Haftası etkinlikleri çerçevesinde velilerin de katkısıyla sınıfta 7 bölge mutfağından oluşan zengin bir yemek şöleni düzenledi.

Milaslı Minikler Yerli Malı Haftası'nı Kutladı
Nestle’nin Milli Eğitim Bakanlı ile ortaklaşa yürüttüğü ‘Beslenebilirim’ Projesi kapsamında Yerli Malı Haftası’nı kutlayan Milas Atatürk İlkokulu, kültürel değerlerden oluşan ve 7 bölge mutfağından yöresel yemeklerin yer aldığı zengin bir sofra hazırladı.

Nestle Türkiye’nin Milas’taki ilk ve tek pilot okulu olan Atatürk İlkokulu, renkli Yerli Malı Haftası etkinliğine; Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, MİTSO Başkanı Reşit Özer, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Suna Ağdağ ve AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Levent Akyer katıldı.

Günümüzde sağlıklı beslenmenin önem kazandığına dikkat çeken okul öğretmenlerinden proje sorumlusu Teslime Çam; “Çocukların paket ürünlerden uzaklaştırılarak obeziteden korunmaları için yöresel yemekler büyük önem taşıyor. Bu konuda Nestle’nin ve değerli velilerimizin desteğiyle Yerli Malı Haftası’nda bir sofra hazırladık. Velilerimiz Ege, Marmara, İç Anadolu, Doğu Anadolu gibi ülkemizdeki 7 bölgeden bildikleri yemekleri yaptılar, bazı yemekleri de beraber araştırarak yaptık. Projeyi 3. sınıf öğretmenlerimiz olan Hatice Böke, Leyla Uzakgiden, Muhittin Öz ile birlikte hazırladık.” diye konuştu.

YEMEK ŞÖLENİ KÜLTÜR ALIŞVERİŞİ

Etkinliğin sıradan bir yemek ziyafeti olmadığını ifade eden Çam, Türkiye kültürünü sınıf ortamında canlandırıp öğrencilere gösterdiklerini belirterek; “Tüm farklı lezzetleri ve kültürleri bir araya getirip, farklılığın tadına vardık. Farklı olmanın güzel yanlarını keşfettik. Birlik beraberlik ve kardeşliğin damaklarımızda tadı kalsın istedik. Tutumlu olalım, yerli malı kullanalım ve en önemlisi dostça kalalım. Projemize destek olan Nestle Türkiye’ye, değerli velilerimize, okul yönetimimize, öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Öğrencilerin yerli malı konulu şiirlerini okuduğu etkinlikten oldukça memnun kalan protokol üyeleri ve veliler, daha sonra hep birlikte yemeklerin tadına baktı.
Kaynak: İHA