5. Uluslararası Batum Yapı İnşaat Ve Teknoloji Fuarı

19 Aralık'a kadar açık kalacak fuara Türkiye'den 17 firma katıldı

5. Uluslarası Batum Yapı İnşaat ve Teknoloji fuarı açıldı.

Kentte bir otelde düzenlenen fuarın açılış törenine, Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Batum Belediye Başkanı Georgi Ermakov, Acara Bölgesi Sağlık Bakanı ve Hükümet Başkan Yardımcısı Nugzar Surmanidze, Eğitim Bakanı Giorgi Tamamashivili, Tarım Bakanı Zaur Putkaradze ile davetliler katıldı.

Törende konuşan Vali Cirit, Türkiye'nin müteahhitlik sektöründe iyi bir noktada olduğunu ifade ederek, "Gürcistan'da 3,5 milyar dolara ulaşan bir yatırımımız var. 200'e yakın büyük projenin de uygulayıcısı olan bir ülkeyiz. Böyle olunca komşumuz Gürcistan'ın bu tarz etkinliklerini bizlerde önemsiyoruz. Hem yeni gelişmeler varsa bunu iş adamlarımızla paylaşarak hangi pozisyonda olduğumuzu görmek istiyoruz, hem de iş adamlarımızın buralarda ki değişik yatırımları Gürcü iş adamlarıyla ortaklaşa yapmalarını arzu etmekteyiz" diye konuştu.

Batum Belediye Başkanı Ermakov ise Türk şirketlerini ve yatırımlarını her zaman destelediklerini belirterek, inşaat sektöründe Türkiye'nin başarılı olduğunu ve önemli tecrübesinin bulunduğunu söyledi.

Bu tecrübeden faydalanmak istediklerini dile getiren Ermakov, "Türkiye'nin piyasamızdaki başarısı bizleri sevindirmekte. Daha ilerde de Türk iş adamlarının ve yatırımcılarının sayısının artacağını düşünüyoruz. Biz onları her konuda destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'den 17 şirketin katıldığı fuarda, Gürcistan, İran, Ukrayna ve Azerbaycan'dan da 53 firmanın yer aldığı bildirildi. 19 Aralık tarihine kadar açık kalacak olan fuarda, mobilya, dekorasyon, elektronik, boya, ısıtma sistemleri ile inşaat yapı malzemeleri sergilenecek.

Kaynak: AA