YDG-H'li teröristler okul bastı

Terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’li bir grup, Şırnak’ın İdil ilçesindeki iki okulu basarak, öğrencilerden okulları boykot etmesini istedi.

YDG-H'li teröristler okul bastı
Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi bir grup, Şırnak'ın İdil ilçesindeki okulları basarak, öğrencilerden okulları boykot etmesini istedi. Bunun üzerine okulları süresiz boykot eden öğrenciler, yürüyüş yaptı. Polis, öğrencilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

ÖĞRENCİLER OKULLARI BOYKOT ETTİ

Silopi ve Cizre ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve her iki ilçede başlayan operasyonlar, İdil ilçesini de karıştırdı. İdil'de YDG-H üyesi teröristler, Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan Bener Cordan İlköğretim Okulu ile Anadolu Lisesi'ni bastı.

YDG-H'li teröristler okul bastı

Sınıflara giren teröristler, öğrencileri topladıktan sonra, bir süre propaganda yapıp, okulların süresiz boykot edilmesini istedi. Bunun üzerine ilçedeki birçok okulun öğrencileri, okulları boykot ederek, yürüyüş yaptı.

BİBER GAZI VE TAZYİKLİ SUYLA MÜDAHALE

Çarşı merkezine kadar yürüyen öğrencilere, polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Bunun üzerine ara sokaklara dağılan öğrencilerden bazıları polise taşlarla saldırdı. İlçede, 1 kişinin gözaltına alındığı olaylar sürüyor.

YDG-H'li teröristler okul bastı

BİRÇOK ÖĞRENCİ OKULLARINA GİDEMEDİ

Polisin göz yaşartıcı gazla müdahale ettiği öğrenciler ara sokaklara kaçışırken, olaylar nedeniyle ilçe merkezindeki okullarda öğrenim gören birçok öğrenci okullarına gidemedi. Bazı okullarda eğitim aksarken, bazılarında sorunsuz devam etti.

YDG-H'li teröristler okul bastı

Kaynak: İHA